Vad är en Power Transmission Line?

En linje kraftöverföringen är helt enkelt en ledare kabel som används för att transportera el från ett ställe till ett annat. I fråga om industriell folkmun innebär detta vanligtvis från makten kraftverk till stationen. Linjer som tar makten från omformaren till enskilda kunder är kända som kraftledningar distribution. Trots denna skillnad, är nästan alla kraftledning kallas bara en kraftöverföring linje till lekman.

I de flesta fall består en kraftöverföring linje med flera ledande trådarna ungefär en tum (25. 4 mm) i diameter. Det brukar tre av dessa trådar. Tillsammans med dessa trådar är en skyddande tråd i toppen kallas en sköld tråd. Jobbet av skölden tråd är att stoppa blixten så mycket som möjligt. Detta hjälper inte bara hindra rader från brist, men bidrar också till att förhindra överspänning som kan följa åskväder och skada elektronisk utrustning i ett hem.

Den linje som går från kraftverket till en transformatorstation är ofta kända som en hög effekt kraftledning. Denna linje kommer att ha mest spänning. En högspända kraftledningar linje kan bära så mycket som 765 kilovolt. Däremot bär linje som går in i ett hem så mycket som 24 kilovolt. Fördelen med hög effekt linjer är att de erbjuder en möjlighet att överföra el hundratals miles utan större förlust.

Spänningen är bara en del av dessa linjer. Även om vissa är belägna under jord, de flesta kraftledningar ligger ovan jord, där de upphöjs till en sådan punkt att intrång i de flesta mänskliga verksamheter är sällsynt. Ovan jord kraftöverföring Line erbjuder flera fördelar. De är billigare att installera, lättare att underhålla, och lättare att felsöka än tunnelbanelinjer.

Även om dessa fördelar ofta tvinga bolagen att välja en ovan jord alternativ, det finns nackdelar också. Under is stormar eller tunga händelser vind kan kraftledningar bli stressade till den grad att polerna stödja linjerna kollaps. Dessutom många klagar över det estetiska dessa linjer och hävdade att de ofta går genom naturområden och skapar en ful bild.

högspänning linje kraftöverföring har länge varit i fokus för studien för de berörda om de elektromagnetiska fälten kring dessa linjer. Många fruktade att de kan öka risken för vissa typer av cancer, särskilt barnleukemi. Det amerikanska National Institute of Environmental Health Sciences föreslog samband mellan barnleukemi och hög effekt kraftledningar var svag i bästa fall. Ändå kan den oro som räcker för en del människor att undvika bor i närheten av sådana ledningar, om det är ett alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.