Vad är en Heat-Överfört ut?

Tack vare digital bildbehandling och tekniken för den värme-överförda print, kan vem som helst äger nu en t-shirt, kaffekopp, eller hatt som säger något han /hon vill. Screentryck och offset litografi, den primära alternativ för värme-överförda utskrifter är mödosamma processer, stökigt med färg och illaluktande kemikalier. Att göra en värme-överförda ut är dock ganska snygg och snabb, tillgänglig för alla med en dator och en skrivare, och lämnar bara papper bakom som avfall.

Det finns två sätt att göra en värme-överförda utskrift. Båda kräver bläck, en värmekälla och en mottaglig yta eller substrat, men de varierar i detaljer. Den ena är en aktuell överföring , som sätter bläck ovanpå tyget. Den andra, som kallas sublimering utskrift , får bläcket del av tyget genom en kemisk reaktion.

En järn-on tillämpas på en t-shirt är en aktuell värme överförs print I sin enklaste. Strykjärnet-on är en digital bild skrivs ut på särskilda dekalkomanier, som täcks med en klar film. Järnet tillämpas på baksidan av dekalkomanier mjukare klar film så att den, tillsammans med bilden, håll dig till skjortan. I kommersiella inställningar, en maskin, en så kallad trycker värmeöverföring, används i stället för ett järn. En värmeöverföring tryck utövar högre värme och större, mer jämnt fördelade tryck. Pressen kan vara antingen en valsen, som består av ett flak med en ledad lock, eller en vals. Antingen skapar en tätare band mellan tyg och film än en järn gör. Trots detta kommer det bläck som komponera bilden länk till fibrerna i tyget bara på ytan, och några fjällning och förlust av bläck vid flera tillfällen.

Sublimering tryckerier med hjälp av särskilda bläck som är utsatt för tryck och värme, blir en del av tyget-det bläck in tyget i stället den. Ordet sublimering kommer från latinets betydelse utöver den tröskel antyder att utöver den fysiska eller påtaglig. Sublimering är en kemisk reaktion där ett ämne omvandlas från fast form till gas, hoppa flytande tillstånd. I en värme som överförts-print produceras med sublimering bläck, substrat och dekalkomanier passera genom ett tryck. Under intensiva hettan från runt 400 grader Fahrenheit (ca 204 grader Celsius), bläck sublimerar, och som gas, genomsyrar substrat.

Inte alla substrat arbeta med sublimering. Eftersom bläck som används i detta sätt att göra en värme-överförda skriva ut i stort sett är olösliga, bildar de obligationer med samma vatten olösliga material som polyester och andra syntetmaterial. Objekt som inte tillverkats av syntetiska material, såsom keramik kaffe muggar, kan dock ta emot bilder som överförs av sublimering om de är först belagda med en polymerfilm. Saker som detta kräver dock särskilt utformade pressar och i allmänhet kan inte uppnås med befintliga verktyg hemma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.