Vad är en Cold Metal Cutting Saw?

en diminutivform syskon i skåpet storlek kallt såg, den kalla skärande bearbetning såg används för att skära tunna, stål plåt. Den kalla metallbearbetning såg är en lätt, handhållen såg med en cirkulär klinga som liknar en cirkelsåg för att såga i trä styrelser. Det är mindre ofta ett bord monterat såg, ungefär som en geringssåg, som ger en mer exakt skära när man arbetar med längre längder av material. Sågbladet i en kall metallbearbetning såg är tillverkad med kermeter, keramiska /metallic sammansatta att det inte bara står emot värme, men kommer att hålla en kant mycket längre än vad den volframkarbid blad som denna komposit är avsedda att ersätta. Den handhållna, är kallt skärande bearbetning såg kraftfulla nog att skära metall plåt så tjock som 0,23 inches (6mm).

Kall skärande sågar är konstruerade för att snabbt klippta längder eller bitar av förzinkat , stål-plåt utan att värma upp vare sig bladet eller material. Denna kalla sågning bevarar således inte bara den entusiasm av sågklingan, men rostskyddsgrundfärg vid kanten av snittet. Den är också utformad för att förhindra att lämna skadliga grader på metallen. Den kalla metallbearbetning såg är normalt utrustad med en slitstark aluminium fångar för att samla in spånor (partiklar stål eller sågspån) och därmed förhindra dess spridning över arbetsområdet.

används främst av takläggare plåt, kallt skärande bearbetning sågar möjliggöra effektiv kapning och putsning av tunn plåt och korrugerad plåt ofta används i bostäder och kommersiella takläggning. Plåt, faktiskt glest rullade mjukt stål-stål som innehåller mindre än 0,3% kol-måste hållas kall när det är styckat. Detta säkerställer att rostskyddande förzinkning på plåten förblir intakt vid kanterna på snittet, vilket förhindrar en för tidig rost av materialet.

En bärbar, såg kallt skärande bearbetning enkelt skär den tunna plåt som används i dagens tak konstruktion. Detta material genomsnitt ungefär 0,03 inches (1 mm) i tjocklek och är lätta, hållbara och rimligt billiga. Förutom plåt och korrugerad plåt, modern tak metall får tillverkas av rostfritt stål, koppar, aluminium eller zink legeringar. En kall metallbearbetning såg, i första hand avsedd för att såga metall plåt och korrugerad plåt, är i allmänhet olämpligt för kapning annat material. Elektriska metall sax eller nibblingsmaskiner, metall sax-typ sax eller cirkelsågar med slipmedel knivar skulle vara mycket effektivare för att minska dessa andra typer av metall tak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.