Vad är en Cantilever stödmur?

En cantilever stödmur är en form av murverk anläggning som håller en stor mängd jord på plats. Den cantilever designen är bara en av flera varianter av en stödmur design med hjälp av olika principer för att hantera jorden laster. Ingenjörer utvärdera ett specifikt område för att se vilken typ av stödmur är det bästa valet för att hålla jorden laster på plats.

Ett konkret cantilever stödmur använder en relativt tunn stam av stål-förstärkt, cast-in-plats , betong eller murade murverk. I en cantilever stödmur design, fungerar ett jordtryck vektor horisontellt mot sidan av väggen. Den nedre delen av väggen ger en allvarlig vektor nedåt. Detta allvar vektor ger en motsatt kraft uppåt. Den resulterande vektorn motverkar jordtryck vektor, och skjuter tillbaka mot jorden belastning.

Den nedre delen av en utskjutande stödmur omfattas av jorden lasten. Det innebär att en normalt uppmärksam inte kommer att kunna se om en stödmur har en fribärande konstruktion. Ritningar eller andra officiella dokument kan visa om en stödmur installerades med en fribärande konstruktion.

I de flesta offentliga och kommersiella projekt, och majoriteten av bostadsprojekt, ett cantilever stödmur design, eller andra liknande projekt, måste presenteras för lokala områdesindelning tjänstemän att se till att det kompletterar vissa kriterier för att ett område. Några av dessa inkluderar storm-vatten som rinner planer och offentliga koder säkerhet. Professionella tekniker kommer också att undersöka huruvida stödmur har tillräcklig struktur för att hantera den laterala jordtryck som nämns ovan.

En annan aspekt som ingenjörer utvärdera stödmur design är möjligheten att mildra effekterna av ett jordskred eller lavin. Stödmurar kan vara till hjälp i skyddet mot de former av förflyttning i samband med dessa naturkatastrofer. Tittar på jordskred och risken för kondensering, vattnet är mättad av jord, en del av att bedöma hur en stödmur fungerar.

I egenskaper av historisk betydelse, ett original sten stödmur kan dra nytta av renoveras till en fribärande konstruktion eller liknande struktur. I nya bostäder samhällen, kan en lokal zonindelning eller andra statliga styrelse kräver en stödmur på en fastighet för att tillgodose farhågor om klassificering eller ändrar topografi ett område. Om man tittar på olika stödmur val bidrar till ett byggföretag eller andra parten att bedöma de samlade kostnaderna för att hantera ett område med en lutning eller betyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.