Vad är Slipmedel skärverktyg?

Slipmedel skärverktyg finns ett antal verktyg som skär genom att gnugga ett hårt material snabbt över objektet som ska sågas. En av de mest grundläggande typer av slipmedel skärande verktyg är en slipskiva. En slipande material är hård och grov, och slits oavsett vad det strök sig mot. Slipmedel skärverktyg är inbäddade med en slipande material.

Eftersom slipmedel styckning är effektiva och förhållandevis billiga, slipande skärande verktyg kommer i en stor variation. Om man tittar tillräckligt hårt, kommer du att hitta slipmedel skärande verktyg för i stort sett alla typer av skärande jobb du kan ha. För något fast som behöver sänkas med en grov skärande verktyg finns för jobbet.

slipmedel i slipande skärande verktyg är oftast mycket svårt kristaller. För att fungera väl, måste slipande skärande verktyg använder ett slipmedel som är hårdare än materialet som ska sågas. Eftersom diamant är det hårdaste ämne på jorden, används det i slitande skärande verktyg som skär eller polera hårt ämnen.

Andra slipmedel som används i slipmedel skärande verktyg inkluderar aluminiumoxid, som kallas korund i kristall form, granat , och smärgel. Slipmedel skärverktyg använda friktion dessa slipmedel för att skära material, från trä till metall och sten och ädelstenar. Den mjukare slipande skärande verktyg, en järn-fil till exempel används för att skära mjuka material som trä. Hårdare material som ädelstenar kräver slipande verktyg för skärande bearbetning med mycket hårda slipmedel, såsom diamant.

Slipmedel skärande verktyg kan vara allt från mycket enkla till mycket komplexa. En mycket enkel slipmedel skärande verktyg är en metall-fil. Den grov yta av filen kan användas för att skära eller raspa trä eller mjuka metaller, men det kräver en hel del fysiskt arbete. Lägga rätt att slitande skärande verktyg ger oss något mer komplicerat skärning eller slipskivor. Dessa slipande skärande verktyg ofta används för att skära och polera sten, och arbeta mycket snabbare än handverktyg.

När vi kommer till de mer komplexa slipande skärande verktyg, kör vi in i saker som slipmedel vattenstråle fräsar. Dessa slipmedel skärande verktyg är ofta dator programmeras att skära komplexa former av plåt inom tillverkningsindustrin. De fungerar genom att skjuta en motorstarka ström av vatten på metallen. Inne i vattnet är slipande kristaller, såsom granat, och trycket från dessa slipmedel kan skära metall med otrolig noggrannhet och hastighet. Från de enklaste uppruggade bit metall till de mest komplexa och exakta datorstyrd maskin, slipande skärverktyg finna sin plats i nästan varje situation där något hårt behöver sänkas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.