Vad är Secondhand utrustning?

Även känd som tidigare ägdes utrustning, begagnade utrustningen är någon typ av maskiner, verktyg eller instrument som redan utnyttjats av en annan enhet innan de förvärvades av den nuvarande ägaren. Utrustning av denna typ finns i nästan alla företagsmiljö, och kan variera från tidigare använts kopia maskiner för kontoret för kardning och spinning ramar för en textil fabrik. Trots att de används, utför begagnade utrustning ofta mycket bra och är värt kostnaden.

Secondhand utrustning klassificeras i två grupper. Den första kallas renoverad utrustning . Objekt i denna kategori har återställts till fabriken standarder, vilket i praktiken gör det möjligt för maskiner, datorutrustning, eller instrument för att vara så gott som ny. Det som skiljer är att produkterna är tillgängliga till en lägre kostnad och genomföra en garanti som är kortare löptid än en garanti på en liknande del av ny utrustning.

utrustning som säljs utan att genomgå renovering brukar kallas används eller som det är utrustning . Detta innebär att objekten inte har återställts till fabriken standarder. Ofta är det begagnade utrustningen fortfarande i utmärkt skick, men säljs inte tillsammans med någon typ av garanti. Begagnade föremål som inte har genomgått renovering är ofta det billigaste alternativet, och kan vara mycket attraktiv för en verksamhet med väldigt lite pengar att spendera.

Renoverade begagnade utrustning köps in och används inom många olika områden. Inom det medicinska området, kan olika typer av kirurgiska instrument återställas till fabriken standarder och som erbjuds till försäljning via en återförsäljare. Sjukhus överväga ibland god kvalitet som används medicinsk utrustning som ett sätt att möta deras behov och fortfarande inom budget. Renoverad utrustning såsom sjukhussängar, övervakar hjärtat och bårar är ofta mycket svåra att skilja från sina nya kollegor.

Forskningsanläggningar kan även använda begagnade utrustning. Begagnade labb utrustning såsom brännare, bägare, och andra verktyg är vanligt köps för att användas i forskningssammanhang, och fungerar lika bra som de dyrare nya utrustningen. Elektroniska komponenter används för att driva maskiner som är en vanlig del av många forskningsprojekt kan också användas eller renoverad.

Det finns flera skäl till varför en ägare kan välja att sälja befintlig utrustning. Företagssektorn kan komma att gå i konkurs, och försäljningen är ett led i avveckling av tillgångar. Vid andra tillfällen är näringslivets uppgradera till den senaste utrustningen och säljer bort äldre, men fortfarande fullt användbara objekt för att kompensera kostnaden för den nya utrustningen. I båda fallen kan människor och andra företag dra nytta av den låga kostnaden och objekt köpa de behöver till priser som de har råd med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.