Vad är Rough Terrain Truckar?

Många kanske inte känner till att det finns två klassificeringar för truckar inom tillverkningsindustrin världen. En är den industriella modellen, medan den andra är terränggående gaffeltruck. Här är lite bakgrund om utvecklingen av terränggående truckar, hur den används i dag, och några exempel på olika typer av mönster som gör terränggående truckar så viktigt.

Första gången terränggående truckar var under mitten av 1940-talet. Till skillnad från deras industriella kusiner var terränggående truckar avsedda främst för användning på ojämna ytor. Detta gjorde de enheter idealisk för arbeten runt byggarbetsplatser, flytta material runt i lumberyards och i allmänhet ger lyftkraft då det inte fanns någon markbeläggning tillgänglig.

Terränggående truckar kännetecknas av stora däck, vanligen med djupa trappsteg som gör det möjligt för fordonet att ta ut de svåraste vägen eller marktäckande utan skjuta eller glida. Vanligtvis terräng gaffeltruckar använda en förbränningsmotor med ett batteri om makten. Motorn kan vara utformade för att använda vanliga bensin, diesel eller propan bränsle. Några tillverkare har börjat införa tuff terräng gaffeltruckar som körs från etanol som framställs av vegetabiliska ämnen.

Några av de första terränggående truckar hade förmågan att lyfta mer än ett tusen pounds, med blad som kan köras under artikeln, lyft den en aning och flytta den till annan plats. Inom de första tio åren var terränggående truckar förstärkt med extra bär på kraft, ökar den potentiella belastningen för över två tusen pounds. På 1960-talet var ställbar bommar lagts till svår terräng gaffeltruckar, ger dem möjlighet att stapla material är mycket högre än under tidigare år. Den teleskopfunktion har fortfarande en stapelvara i de flesta terränggående truckar i dag.

Fortsatta förbättringar under årens lopp har förbättrat lastkapacitet terränggående truckar, med många modeller som kan hantera långt över fyra tusen pounds idag. Den teleskopfunktion förmåga har också förbättrats, med några enheter kunna teleskop till en höjd av trettiofem meter. Skydd för operatören har blivit mer av en inriktning också, med många terränggående truckar nu kommer utrustad med en sluten liten hytt för föraren, snarare än den äldre utomhus plats.

Vissa terräng truckar idag marknadsför som all terräng gaffeltruckar. Förutom att fungera bra på obelagda vägbanor, fungerar dessa modeller i all terräng trucken också böter på asfalterade golv också. Detta gör det möjligt att använda en enhet för att transportera material från en utanför arbetsområdet i ett lager eller andra färdiga utrymme.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.