Vad är Polyuretan isolering?

Polyuretan isolering är ett syntetiskt material med en hög grad av värmeöverföring motstånd. Det är utformat som ett slutna celler typ av isolering eftersom dess cell fickor är uppblåsta med en icke-klorfluorkarbonfria gas, som ger materialet en högre densitet och mer stela än mjuk, med öppna celler typer av isoleringsmaterial. I allmänhet fördelarna med att använda polyuretan isolering framför andra material är bland annat minskad infiltration av utomstående luftföroreningar och allergener, samt motstå ångor vatten och det bildas mögel. Det finns tre grundtyper av polyuretan isolering finns: Gjuten expanderad polystyren skum ombord (MEPS), extruderad polystyren (XEPS), och flytande skum.

MEPS skum block eller skivor är också kända i branschen som beadboard . Detta beror på att materialet innehåller granula som håller polystyren, en termoplast och en flytande kolväten som kallas pentan. I kombination med en kemisk jäsmedel och utsätts för värme, pärlor expandera. Materialet är injiceras sedan i en form och värms upp en andra gång. Beroende på vilken typ av pärlor, expansionsmedel, och används formar, resulterande block eller skivor kommer att ha olika grader av densitet.

XEPS är mycket likt ledamöter, men är dyrare eftersom det genomgår en något annorlunda process. Istället för att vara uppvärmd och gjutna, är polystyren kulor placeras i en extruder där de blandas med kemiska katalysatorer för att smälta dem. När jäsmedel införs blandningen släpper gas och en tjock, skummande klar vätska produceras. Denna vätska matas sedan genom ett dö, varifrån det matas och fortsätter att expandera till sin högsta kapacitet. När svalnat, är materialet klipp specifikation.

Både ledamöter och XEPS typer av polyuretan isolering kan vara laminerad med en mängd olika ytskikt för att ge ytterligare strålande värde, samt ytterligare fukt och flamskydd. Den typ av inför användas, som sträcker sig från kraftpapper till tunga aluminiumfolie och vinyl, beror på dess tillämpning. Dessutom, om dessa typer av hård skumisolering är allmänt förekommande inom byggsektorn, är de också används för att linje picknick kylare, kylskåp, frysar och kylskåp lastbilar.

Flytande skum polyuretan isolering har normalt en lägre densitet än eller pressad isolering. Dock är dess täckning kapacitet en klar fördel. När detta material förs in i en öppen yta snabbt växer och sprider sig, som gör att den rinner in i minsta av sprickor och skrevor. Polyuretanskum isolering har också exceptionell fukt-repellerande egenskaper förutom att vara mycket flamskyddsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.