Vad är Polyeten förpackningar?

Polyeten förpackning består av olika former och grader av termoplast polyeten ark eller film att linda, försegla och skydda konsumtionsvaror. Polyeten, som framställs av petroleum polymerer, är den perfekta mediet som man kan utföra dessa uppgifter eftersom materialet är både tålig samt motståndskraftig mot miljörisker. I själva verket är polyetylen förpackningar anses överlägsen alla andra material för detta ändamål och dess användning är utbredd i flexibla förpackningar marknaden.

Vad gör polyeten förpackningar så tillförlitliga är dess molekylära struktur. Dess cell-makeup är så tvärbunden att det är praktiskt taget omöjligt för vattenånga att passera. Detta gör också polyeten förpackningar resistenta mot skador från att komma i kontakt med kemikalier eller lösningsmedel samt kunna motstå friktion. Naturligtvis finns det olika grader av polyeten, från mycket hög densitet på låg och hög molekylvikt. Varje typ av polyeten ger unika egenskaper, såsom elasticitet, ogenomtränglighet, klarhet, eller hög draghållfasthet.

En annan fördel med att använda polyeten förpackningar är att många kvaliteter kan värmeförsluts använda ultraljuds-eller hög ånga uppvärmningsmetoder. Detta innebär att materialet kan man vira en produkt och sedan krympt till tätt passa dimensionerna på objektet genom värme. Eftersom detta utgör ett vakuum tätning som inte kommer in fukt, är polyetylen förpackning särskilt önskvärt att svepa in och skydda datorer och elektroniska komponenter. Det är också värdefullt att göra plastförpackning manipuleras. Dessutom polyeten skivor och film finns i varierande densitet och tjocklek, och även i designer färger.

Polyeten förpackningar är relativt billigt att producera. Den metod av etan polymerisation avgörande för vilka egenskaper och tillverkningskostnaden för slutprodukten. Oftast är polymerisering uppnås genom tillsats av en kemisk katalysator, som titan. Kan dock ytterligare ansökningar som gjordes under processen för att få konkreta resultat. Till exempel behandling med höga spänning skapar utökade polyeten kedja kristall, som är öppet trots en mycket hög densitet.

Även polyeten innebär vissa fördelar som förpackningsmaterial, men det har vissa egenskaper som kan anses ofördelaktiga ibland. För en sak, vissa kvaliteter av polyeten tenderar att ha en hög grad av termisk expansion. Faktum är att polymerer expandera i allmänhet ungefär fyra gånger mer i volym än metall. Dessutom har de flesta kvaliteter på medellång högdensitetspolyeten saknar tillräcklig styvhet för att användas i vissa förpackningar tillämpningar. Slutligen är polyeten förpackningarna inte immuna mot ultraviolett ljus, vilket gör dess egenskaper utsatta för försämring när de utsätts för solljus under längre perioder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.