Vad är Polyeten Egenskaper?

egenskaper polyeten varierar beroende på typ av jungfruliga material som används för att syntetisera denna termoplast och dess strukturella kristallisering. Generellt sett är integritet slutprodukten polyeten-baserat material inom plastindustrin bygger på densitet och smältpunkt. Men eftersom detta ämne kan tillverkas av ett antal metoder polymeriseras etan, kommer varje skillnader i avkastning i särskilda polyeten egenskaper. De variationer som kan leda till dessa skillnader innebär molekylvikt, densitet och graden av förgrening av kol molekylär bilaga.

De flesta människor är bekanta med de två vanligaste formerna av denna polymer: polyeten med låg densitet (LDPE) och högdensitetspolyeten (HDPE). Eftersom polyeten egenskaper tidigare innehåller en högre grad av lång kedja förgrenar är matrisen mindre tät och erbjuder inte så mycket draghållfasthet som de sistnämnda. Eftersom detta är fallet är LDPE billigare att tillverka och förädla än liknande polymerer.

HDPE, å andra sidan är ett mer hållbart grad av polyeten på grund av en högre densitet och linjär kristallisering. Den polyeten egenskaper av detta material gör den lämplig för användning i produktion av många typer av stress-beständiga plast som är avsedda för konsument och kommersiell användning. Till exempel är HDPE används för att göra gallon storlek mjölkbehållare samt inventarier VVS.

Som tidigare nämnts skiljer polyeten egenskaper beroende på hur anställda polymerisation. Processen kan induceras genom att stimulera fri radikal polymerisering, genom införandet av en alkalisk amid-eller sekundär monomer (anjoniska Dessutom polymerisering och jon samordning polymerisation, respektive), eller genom användning av en katalysator. Dessutom är tillämpningen av högspänningsbrytare för att uppnå längre polyeten kedja kristall (ECC), vilket resulterar i täta kristallisation utan genom öppenhet.

Katalysatorer är ofta en lämplig metod för att få material som uppvisar önskvärd polyeten egenskaper. Till exempel, ultrahög molekylvikt polyeten (UHMWPE) och hög molekylvikt polyeten (HMWPE) är både katalysator framkallas och har en ovanligt höga densitet och molekylvikt. På grund av en hög grad av hållbarhet, är UHMWPE används för att tillverka olika maskindelar, konstgjorda leder och implantat, och skottsäkra västar. HMWPE används för att göra kemikaliebeständiga artiklar, såsom bränsle-och lagring.

Förutom densitet, molekylvikt och stresstålighet är andra polyeten egenskaper anses att betygsätta funktion och tillämpning. Dessa inkluderar chock eller slagseghet, skjuvhastighet-andelen polymer smälter och flöde-och SAG motstånd, som hänvisar till hur materialet rymmer upp till smältning och remolding. Alla dessa faktorer påverkar hur materialet kommer att utföra under bearbetning. Dessutom, eftersom mycket av den råvara som används inom plastindustrin idag kan komma från återvunnet polymer hartser kan polyeten egenskaper varierar kraftigt, även mellan olika partier fram som samma material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.