Vad är High Carbon Stainless Steel?

Högkolhaltig rostfritt stål är en metallegering som innehåller större mängder kol. Mängden kol i hög carbon rostfritt stål kan vara så mycket som 1,2% och så lågt som 0,2%. Skälen till detta varierar med tillverkare och vilken typ av bladet de skapar.

Rostfritt stål är en legering som innehåller 10,5% eller mer av krom (Cr) och järn (Fe) som överstiger 50 %. Krom är den faktor som gör rostfritt stål så resistent mot fläckar. I själva verket rostfritt stål skulle kallas fläcktålig, eftersom det kan ge fläckar men det är mindre sannolikt att göra så än rent stål. Rostfritt stål är också mycket lättskött och kräver inte regelbundet underhåll för att hålla sin skönhet. Rostfritt stål är också mycket mjuk men det har ett blad skärpan mycket bra.

Kolstål är har en bättre kant, när slipade ordentligt och regelbundet, och är ett mycket hårdare material för användning i kniven konstruktion. Kolstål knivar fräter lättare och behöver oljas regelbundet. Följ tillverkarens instruktioner för slipning och kryddor för att förlänga livstiden för ett kolstål kniv.

När du kombinerar kolstål och rostfritt stål för att få hög carbon rostfritt stål får du det bästa av varje legering. High carbon rostfritt stål är resistent mot rost eller fläckar, det är mycket hårt, och har en kant med minimalt underhåll. High carbon rostfritt stål allmänt betraktas som en högre kvalitet rostfri stållegering.

Som i alla saker, det finns högre kvalitet och lägre kvalitet. Några av de problem som tillverkarna ställs inför när man högkolhaltiga rostfritt stål är kolhalt, härdning och krom. Kolinnehåll härdar stålet så att för mycket kol i stål och legerat blir sprött. Om tillverkare använder för lite kol finns det inte tillräckligt att härda stål. De kromhalt kan ha en enorm inverkan på slutprodukten. Krom är attraherad av kol, vilket innebär att kol kan stjäla krom från rostfritt stål. När detta händer slutprodukten är mindre fläcktålig än hög carbon rostfritt stål ska vara. Slutligen, härdning kan också göra för en mycket sprött blad. High carbon rostfritt stål har i allmänhet ganska låg tolerans för värme, cirka 500 grader Celsius (260 grader), innan det blir för skört för knivar användning.

När du köper en kniv är det bäst att följa regeln "du får vad du betalar för. " Kontrollera att bladet sträcker sig hela vägen genom handtaget. Du vill se nitar som håller handtaget tillsammans. Det bör också må bra i din hand. En kniv av hög kvalitet innebär att du inte kommer att såga genom maten, utan du kommer att använda mindre ansträngning. En hög kvalitet med hög kolhalt rostfritt stål kniv eller något av hög kvalitet kniv för den delen, är en säkrare produkt för ditt kök. Ju mindre arbete ni lagt ned hugga din mat, desto mindre sannolikt är det att greppet glider och orsaka en olycka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.