Vad är Heat Recovery Ventilation?

Värmeåtervinning ventilation, eller HRV, hänvisar till metoden för luftväxling där värme från avgaserna i byggnader återvinns och återanvänds för att värma inkommande luft. Processen använder en av två metoder, antingen luft-luft värmeväxlare eller jord-till-luft värmeväxlare. Oavsett vilken metod som används, ett värme system återvinnande ventilation möjliggör frisk luft som skall levereras till kommersiella ventilation och bostäder ventilation. HRV är också mer energieffektiv än traditionella uppvärmningssystem.

I luft-luft värmeåtervinning ventilation, räfflade plattor tillverkade av korrosionsbeständigt material byggs in i en låda som har ventilation blåsmaskiner ansluten till det. När den varma frånluften från inne i byggnaden flödet de räfflade plattor, kyls luften ned och sedan flyttas till utsidan så kyls frånluften. Samtidigt är kall ventilationsluft flyttar också genom plattorna värmeväxling för att få dem varma. Den uppvärmda ventilationsluften sedan rann tillbaka in i byggnaden.

Det finns tre grundläggande mönster till ett värmeåtervinningssystem ventilationssystem. De använder antingen vertikala plana, horisontella plana plattor eller ett schackrutiga cellulära design. Vertikala plana är ungefär 50 till 70 procent effektivare och arbete med nedåt utkast. Horisontell platta plattor är cirka 70 till 80 procent effektivare och använda ett passivt luftflöde omväxlande varma och kalla räfflade plattor.

Mobil plana plattor är cirka 85 till 95 procent effektivare och faktiskt använda motverka befintliga börsteknologi. Counter nuvarande utbytet gäller den process genom vilken varje cell går i en motsatt riktning, vilket skapar en jämn stigning över hela uppsättning av skyltar. Genom att ha en jämn stigning kräver inte värmeväxlingen inte så mycket energi som därmed gör det mer energieffektiva.

I jord-till-luft värmeåtervinning ventilation, är jordens uppvärmning rör begravd under en struktur och är mest vanligen används i lador och växthus i USA. Uppvärmningen röret tar upp värme från den omgivande marken och är vanligtvis gjord av styv plast rör som har behandlats med antimikrobiella kemikalier för att hindra bakterier från att växa. Rören är begravda mellan 6 och 10 fot (1,8 till 3 m) under jord där jorden normalt håller en konstant temperatur.

Eftersom värmen bygger drar en sol skorsten den varma luften ut genom konvektion. Luften går sedan genom värmeväxlare och är ventilerad in i byggnaden som varm luft. Att avgaserna sedan köra tillbaka genom värmeväxlaren och bearbetas ur byggnaden som kyls luften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.