Vad är Fotoceller?

Fotoceller, även känd som photoeyes, finns elektronisk utrustning som används för att känna närvaron eller frånvaron av ett objekt, eller att mätaavståndet till objektet, ibland samtidigt, och göra detta för en mängd olika användningsområden. De utnyttjar ljus som är normalt i det infraröda spektrumetatt göra det, som sänds via ett ljus sändare och ibland kände av en fotoelektrisk mottagare, men den senare komponenten är inte alltid nödvändigt. Det finns många olika användningsområden för olika typer av fotoelektriska sensorer, till exempel de används allmänt inom automatiserad tillverkning, transport,rymd teknik, hälsovård branschen och mer.

En vanlig typ av photoeye är sluten fotocell, som inte använder en mottagare, och kan få en räkning display, kan integrerasi en särskild maskin för att hålla kontroll dess funktioner, eller kan också byggas med en rad specialfunktioner. Ett exempel på dess användning skulle vara på enmonteringslinje där det kan inrättas för att känna närvaron av föremål som flyttas ner bältet att räkna dem, fastställa fel, fastställa i vilken taktposter produceras och mycket mer. En annan gemensam plats för sluten Fotoceller är framför automatiska dörrar för att upptäcka förekomsten av människorvandra i och att öppna dörren för dem.

I hög hastighet tillverkning, fotoelektriska ögon också användas som skyddsanordningar som kan stänga en maskin av automatiskt om produktionsstopp, eller om deupptäcka förekomsten av främmande föremål eller människor omkring komponenter som är farliga eller kan orsaka allvarliga fel. Ofta maskinkonstruktioner införlivaphotoeyes som inte ens kommer göra det möjligt för utrustning att fungera alls om någonting blockerar ljuset från sensorn.

Säkerhet fotoelektriska sensorer kan utlösa larm om en person, djur eller objekt korsar deras infraröda strålen. De photoeyes kan använda den fotoelektriskamottagaren, som placeras mitt emot sändaren för att skapa en infraröd stråle av ljus som kommer att stänga av larmet med det att sändaren känner av attljuset inte reflekteras tillbaka. Det finns brandvarnare som är byggda med fotoelektriska sensorer, som tillämpar samma princip. När rök kommer inalarmet, skingrar det infraröda strålen och sätter den. Photoeyes kan också vara avsett att fungera i ett motsatt sätt, så att de endast kvittasnär ljuset får resa från sändaren till mottagaren och tillbaka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.