Vad är Central luftkonditionering?

Central luftkonditionering är en metod för strukturell kylning som en centraliserad enhet kyler och avfuktar luften innan den spred ut det i hela byggnaden. Detta står i direkt kontrast med system som bygger på enskilda enheterna i rum eller sviter av rum. Central luft, som det också kallas, är ofta kombineras med ett värmesystem, enligt båda systemen är beroende av liknande siffror för elkraft och kanal för att distribuera kyld eller uppvärmd luft. Denna typ av luftkonditionering betraktas allmänt i stora konstruktioner, eller i hemmen i extremt varma och fuktiga klimat.

Med central luftkonditionering, är den centrala enheten ofta är belägna utomhus eller i ett isolerat område i en byggnad eftersom en stor del av buller som alstras under kyl-cykler som svala luften och bidrar till att utvinna fuktighet. Den centrala enheten ansluts till kanalsystemet som löper genom hela byggnaden, med blåsmaskiner trycka kall luft ur kanalerna svalna rum. Luftkonditioneringen även ventiler till utomhus för att bli av med överskottsvärme och fukt.

ENDOKRIN luftkonditionering kan också användas för att kyla luften i stora områden, men istället för att förlita sig på kanalsystem, använder den enskilda väggskåp som drar ut fukt och varmluft, och pump i kall luft. ENDOKRIN luftkonditionering kan vara mer miljövänliga, eftersom människor kan kontrollera klimatet i enskilda rum eller grupper av utrymmen, snarare än att använda en enda central enhet för att upprätthålla en önskad temperatur. Eftersom temperaturen kan variera avsevärt mellan en struktur, central luftkonditionering kan använda mycket energi i sina försök att behålla luften behaglig.

För stora byggnader, är central luftkonditionering kritisk, eftersom byggnaden kan växa ganska förtryckande, särskilt i varmt väder. Värme från vädret kan göra huset värmas upp, kan då värmen från kropparna i huset, och fukt också ackumuleras som en följd av andningen. Använda centrala luft kommer att hålla en byggnad bekvämt för människor att arbeta i, och göra det trevligare för besökare som kan komma in i byggnaden, exempelvis kunder kommer in ett varuhus.

Bostäder i varma klimat kan också dra nytta av central luft. Använda en central luftkonditionering system eliminerar behovet för vägg eller fönster enheter, som ofta är fula och kan vara svåra att hantera. Central luft, ungefär som central värme, kan också vara kalibrerad för att hålla temperaturen inom en stabil rad med bibehållen energieffektivitet, i synnerhet när central luft eller värme kombineras med åtgärder som isolerande ett hem för att hjälpa den att stå emot yttre temperaturförändringar, och utforma en hem som är anpassat för sitt klimatarbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.