Vad är Advanced Manufacturing?

avancerad tillverkning är processen att massproducera produkter på efterfrågan, med den senaste tekniken bibehålla effektivitet. Även om de flesta tillverkningsprocesser lätt kan utföras av det som traditionellt kallas "outbildad arbetskraft," denna högre nivå av tillverkningen kräver specialutbildning. Ett annat namn för avancerad tillverkning är avancerad planering och schemaläggning (APS).

Tillverkningsindustrin är starkt beroende av storleken på uppdragsvolymen. Eftersom efterfrågan tar fart, måste tillverkningen plocka också upp för att möta efterfrågan. I traditionell tillverkning, tillverkaren får grossisten eller förlita sig på lagrade mängder för att möta tillfälliga variationer i efterfrågan. En stor ökning skulle dock kräva att öka produktionen genom att lägga till extra skift, extra montering, eller ens öppna nya anläggningar. Detta gör den traditionella tillverkaren att hålla sin allmänna driftsschema intakt, men dessa förändringar är både kostsamt och riskabelt, men det eftersom uppsägningar och nedläggningar kan vara nödvändigt om efterfrågan någonsin går tillbaka ner.

Avancerad tillverkning är en mer flexibel teknik som kan specifikt anpassas till ändrade behov. Istället för att bygga på beställningar att lägga produkter i lager för senare försäljning, tar avancerad tillverkning en annan strategi. Det bygger för omedelbar eller nästan omedelbar, försäljning. Detta innebär att produkter som produceras inte månader eller år gammal ur lådan. Snarare kan de bara dagar eller veckor, beroende på hur långt de måste resa för att komma till sin slutdestination.

Även om det kan tyckas som om denna typ av lösning skulle vara mer mottagliga för personal förändringar, det finns sätt uppsägningar kan undvikas. Först avancerade tillverkningsanläggningar är ofta lämpade för att producera mer än en sak. Så när efterfrågan avtar för en produkt, personal flyttas till tillverkning av en annan. För det andra innebär beroendet av maskiner och elektronik nästan lika mycket personal som behövs om det är upptaget eller långsamt. Naturligtvis är den högsta effektivitet i alla företag realiseras vid körning med maximal produktionsnivå.

Det finns vissa branscher som är mycket väl lämpade för avancerade tillverkningsteknik. Datorn och TV-industrin kan hantera den här typen av tillverkning mycket väl. Många datorer tillverkas på beställning, eller åtminstone bygger på efterfrågan. Detta gör det möjligt för kunden att ha en lite mer ingående än de annars kan få när det gäller funktioner och komponenter hårdvara. Med andra ord är avancerad tillverkning inte en storlek passar alla.

Andra branscher och produkter kan vara svårare att anpassa sig till en avancerad tillverkningsteknik. Vissa saker, som ett luftkonditioneringsaggregat eller enheter ugn till exempel ha en betydande infrastruktur och maskiner särskilt inrättad för processen. Därför skulle hitta något annat att göra med maskinen utan någon väsentlig ändring, eller linjen vara mycket svårt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.