Hur går jag omkring Svetsning Titanium?

Svetsning titan är inte rocket science, eftersom de flesta människor tenderar att se det. På grund av några små skillnader kan dock ett tränat öga eller kunskap om några av grunderna vara skillnaden mellan Godkänd och Underkänd. De grundläggande stegen för titan svetsning är ganska lika svetsning andra metaller, och endast kräver olika mycket fokus. För svetsning av stål kan vara 30% förberedelse och 70% svetsning, är titan svetsning i huvudsak det motsatta: 70% förberedelse och 30% svetsning tid.

När det gäller ända ner till själva processen av "inkörningsproblem kornet ", som man säger i branschen, skiljer svetsning titan lite från svetsning av andra metaller som stål eller rostfritt stål. Så länge vissa nyckelkomponenter kontrolleras, kan svetsa titan göras av nästan alla erfarna svetsare.

Några av de viktigaste stegen sker före och efter svetsning uppstår. Avlägsna föroreningar på materialet är i första hand. Clean material är helt avgörande för den övergripande integritet titan svetsen. Detta kan uppnås genom kemisk rengöring. Även mikroskopiska bitar kvar från en slipskiva, eller oxiderade ytan själv måste undanröjas. Den naturliga oljor på huden kan även förorena filler staven. Alla dessa ytor skall vara så rena som möjligt.

När alla ytan föroreningar elimineras, till nästa faktor anser är atmosfären, för själva luften runt titan svetsen kan orsaka problem. Det finns flera sätt att lösa detta dilemma. Specialutrustning finns tillgänglig för svetsning titan, beroende på den tillgängliga budgeten. Efterföljande koppar kan fungera för korta jobb, men för produktion, en liten investering i ett vakuum-kontrollerade kammare kan vara i sin ordning.

Ja, en kammare är så dyrt som det låter, men det är ett värdefullt övervägande. Anledningen: medan svetsning titan, värme naturligt sprider sig till omgivande material. Detta kallas den värmepåverkade zonen eller HAZ. Syre kan och kommer att reagera på titan vid temperaturer strax under sin smältpunkt, och kan därför inte komma i kontakt med HAZ medan det fortfarande är över en viss temperatur. Hela området för HAZ måste ständigt fylls sedan med ren argon tills ytan temperaturen inte längre reagerar på syre i atmosfären.

Styra dessa viktiga variabler är avgörande för att framgångsrikt svetsning titan. Det är viktigt att notera att svetsa titan anses vara en mycket dyr process, därför är det inte rekommenderas för den som fortfarande kan lära sig konsten att svetsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.