Hur är glasflaskor återvinns?

Glasåtervinning anses av många vara en hållbar verksamhet, där människor försöker bevara den biologiska mångfalden och miljön. Att vara helt återvinningsbart, glasflaskor är en viktig del av de tre R: en i hållbarhet: minska, återanvända och återvinna.

Glas kan krossas till en grundform som kallas glasavfall, och blandas med andra råvaror. Detta material omfattar kvartssand, soda och kalk. Efter att glaset är framställda på glas Behållare som används för alla typer av livsmedel och drycker, och kan användas om och om igen.

Glaset återvinningsprocessen har särskilda normer som utgår från konsumentens sida. Innan curbside och andra program återvinning skicka fordon för att ta återvinningsbart glas behållare till fabriken, är husägare uppmuntras att sortera lämpliga behållare till behållare för upphämtning, som är det första steget i glaset återvinningsprocessen. En sorteras begränsningar utesluter glasförpackningar som anses vara smittat, det vill säga de som innehåller främmande material som keramik och glödlampor. Glas med främmande material i den inte längre anses vara ren, skulle skapa problem i glaset återvinningsprocessen, och är därmed slutligen fann unrecyclable.

Om husägare inte redan har gjort det, glaset återvinningsfabrik måste då rena behållare, ta bort etiketter och mössor, innan resten krossas till glasavfall. Om kapsyler och etiketter inte tas bort kan de skada glas gör maskiner under tillverkningsprocessen eller sluta göra nya glas behållare med låg kvalitet, som konsumenterna sedan ovilliga att köpa och använda.

Vi kan tänka på glastillverkaren som en viktig aktör i glaset återvinningsprocessen. I första hand tillverkade dem bulk export glasbehållare till produktgrupp producenter som använder dessa förpackningar förpackningar för sina varor. Varorna importeras som grossist detaljhandel till konsumenten, som köper det bra för personligt bruk. Vid denna punkt, är användaren ansvarig för att besluta att återanvända, slänga, eller återvinna förpackningen.

Om användaren väljer att materialåtervinning av glas, följer han protokollet genom att ta bort kapsyler och etiketter innan du lägger glasbehållare i lämplig behållare, som skall tas till den återvinningsanläggning där det bearbetas eller bestäms olämplig för återvinning. På fabriken startar programmet igen där krossade glasavfall är modifierat med kvartssand, soda och kalksten att göra mer glasbehållare att föreviga cykeln materialåtervinning av glas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.