Hur är VVS Storleksguide fastställas?

Uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC-system) används för att värma eller kyla luften i hemmet medan ersätta unken luft med färska leveranser från utomhus. En av de primära faktorer att tänka på när du väljer ett HVAC system är storleken på systemet. VVS dimensionering hänvisar till de prestanda av systemet, snarare än storleken på utrustningen eller luftbehandlingsaggregat. Storleken på ett VVS-system är klassade i British Thermal Units (BTU), som mäter mängden luft i systemet kan producera.

De flesta bostäder VVS-system är dimensionerade fel, som kan ge ett antal nackdelar med husägare. En undermålig kommer inte värma eller kyla tillräckliga mängder luft för att hålla hemmet bekväm, samtidigt som en överdimensionerad system ofta gör att hemmet är för varmt eller kallt. System som är för små kommer inte att kunna reglera fukt och luftfuktighet i ett hem, och kommer inte att kunna ge effektiv ventilation. Överdimensionerade är ofta bullriga och dyra att driva. De kostar också mer längst fram på grund av större värme-och kylaggregat som måste köpas.

Traditionella HVAC dimensionering kräver 12. 000 BTU per 500 kvadratfot (46 kvadratmeter) av bostadsyta. Vissa entreprenörer använder massor av luft per timme i stället för BTU, med en ton som motsvarar 12. 000 BTU. Denna tumregel används i stor utsträckning av många VVS-entreprenörer, men det leder ofta till villaägare får ett system som inte storlek på rätt sätt. Fler och fler entreprenörer vänder sig till mer effektiva metoder för beräkning av lasten för att storlek VVS-system mer effektivt.

luftkonditionering Contractors of America (ACCA) ger en publikation kallas Manual J, som syftar till att hjälpa entreprenörer med HVAC dimensionering. Manuell J ger den mest använda uppsättning standarder för VVS dimensionering baserad på de specifika behoven hos en husägare, snarare än på enkla kvadratmeter beräkningar. Denna handbok tar hänsyn till alla faktorer som kan påverka VVS dimensionering, från solen till den genomsnittliga temperatur i ett område.

HVAC dimensionering enligt ACCA Manuell J börjar med att bestämma luftmängden behov, utifrån om kvadratmeter. Volymen är sedan läggas eller dras av från den ursprungliga beräkningen grundar sig på isolering, luftläckage, och klimat. Bostäder som ligger i mycket varma områden kommer naturligtvis kräva större kylbehov än i mer måttlig regioner. Strukturer som tätt är isolerade och har få luftläckage kommer att kräva mindre system än byggnader som är dåligt isolerade. Entreprenörer också överväga att bygga orientering, skuggning, anordning laster, och många andra enskilda faktorer för att avgöra HVAC dimensionering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.