Vilka typer av plast kan återvinnas?

Det finns många olika typer av plast, inte alla av dem kan återvinnas och vissa av dessa som kan återvinnas får inte berättiga till curbside hämtning accepteras eller på din lokala återvinningsstation. Om du vill veta vilka typer av plast du kan återvinna i din -området, måste du kontakta din lokala kommunala kontor eller centrum återvinning. Av de typer av plast som kan återvinnas är det viktigt att de ska återvinnas med sina egna slag eftersom en liten mängd av fel typ av plast kan förstöra smälta. Därför är sortering av plast en kritisk del av återvinningsprocessen.

För att identifiera och sortera återvinningsbar plast, utvecklade American Society of Plastindustrin en standard kod, en kod som används på andra platser än USA som väl. Denna kod anger helt enkelt den typ av plast som används för att göra det objektet. Det framgår inte om återvinningsbar plast användes för att göra denna pjäs, inte heller uppge om den typen av plast kan återvinnas.

Koden, oftast sitter på undersidan av plastbehållare, består av tre pilar som cykel medurs och skapar en triangel med rundade hörn. I varje triangel är ett nummer som identifierar plast typ. Under varje triangel är en kombination av bokstäver som motsvarar de identifieringsnummer inuti triangeln.

Det finns sju olika typer av plast som fastställts av American Society of Plastics Industry:

1. PET eller PETE (polyetentereftalat). Detta är en av de vanligaste återvunnen plast av konsumenterna. Behållare markerade med ett "1" är bland annat vissa läsk flaskor, flaskor vatten, plast jordnötssmör burkar smör, plast wrap, och salladsdressing flaskor.

2. HDPE (högdensitetspolyeten). Denna typ av återvinningsbar plast, märkt med ett "2, är" också ofta återvunna av konsumenterna. Plast ingår i denna kategori är bland annat vissa plast mjölkkartonger, flaskor saft, flaskor schampo och flytande containrar rengöringsmedel.

3. PVC (polyvinylklorid). Denna typ av återvinningsbar plast, märkt med ett "3" är mindre allmänt accepterad på lokala återvinningscentraler. Det innehåller några tydliga matförpackningar, flytande behållare tvättmedel och många tillämpningar konstruktion med viss trafik kottar.

4. LDPE (polyeten med låg densitet). Markerade med "4", är denna typ av återvinningsbar plast, som används i bröd och frysta påsar mat, burkar skräp och sopor kan liners.

5. PP (polypropylen ). En annan plast som ofta används för bilindustrin och byggnadsbranschen, märkt plast med en "5" som också är återvinningsbara innehåller några tarmar bilbatteri, kanaler olja, och plast strån dricka.

6. PS (polystyren). Även en mindre vanlig konsument typ av återvinningsbar plast, denna typ av plast, märkt med ett "sex", innehåller en del packning skum, plast bestick, skyddande förpackningar för elektroniska varor och leksaker.

7. Övrigt. Vissa typer av plast är märkt som "andra" eller med ett "" 7 inte kan återvinnas, eftersom de vanligen är gjorda med en kombination av de tidigare sex typer av plast, eller med en typ av plast än de sex som anges ovan. Behållare markerade med "7" som är återvinningsbar plast innehåller cirka 3 till 5 gallon återanvändbara vattenflaskor.

Det bästa sättet att ta reda på vilken av de sju typer av plast kan man återanvända är att ringa din stadshusen avfallshantering eller din lokala återvinningsstation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.