Vilka städer har de värsta förorening?

Det finns inget rätt svar för vilka städer har de värsta föroreningarna. Förteckningarna kan vara olika baserat på vad som anses ett miljöskadligt ämne eller som föroreningar anses vara värre. Vattenföroreningar, markföroreningar och luftföroreningar är alla dåliga, men beroende på vilken rang man ser på, kan vissa anses vara sämre än andra. Ändå några städer i världen tenderar att göra många av listorna. Åtminstone i dessa fall finns det ett visst samförstånd.

En av dessa städer är Kabwe, Zambia. Denna afrikanska stad känd för sin ledning och koppargruvor är också känt för sina föroreningar. Eftersom gruvorna sprang utan regeringens miljölagstiftning för nästan ett århundrade började vägavgift för den lokala befolkningen att visa. Även med gruvorna inte längre är i drift, barn i och runt staden visar blyhalt fem till tio gånger det belopp som kan godtas av USA: s Environmental Protection Agency.

En annan stad som är känd för sina föroreningar som Sumgayit, Azerbajdzjan. Denna stad var en av de centra för produktion av bekämpningsmedel och andra kemikalier under höjden av Sovjetunionen, men som följde med en vägtull. Hundratusentals ton kemikalier släpptes ut i atmosfären som en följd av produktionsprocessen. Nu, cancer priser i staden är en av de högsta i världen.

Även om mycket av världen har hört talas om föroreningsproblem i Peking, Kina, är det den kinesiska staden Linfen som är på nästan varje lista med mest förorenade städer, ofta upptar den främsta platsen. Moln av koldamm lösa ofta över staden, vilket gör andningen. Får dock vara det minsta av de bekymmer i Linfen. Arsenik i dricksvatten kan vara den värsta farhågor.

Förutom att vara en av de kallaste större befolkningscentra i världen, Norilsk, Ryssland, beläget i Sibirien, är också en av de smutsigaste. Staden har varit förorenat med tungmetaller smältning och gruvdrift. I själva verket är staden så förorenad att det är sagt att det finns inte en enda levande träd inom 30 miles (48 km) i staden. Den förväntade livslängden i staden är 10 år under det ryska genomsnittet.

I Nordamerika, två av de mest förorenade städer ligger Mexico City, Mexiko och Pittsburgh, Pennsylvania. En av Mexico City största problem är helt enkelt den mängd människor som bor där. Pittsburgh luft-, med sot och tungmetaller, kan göra för en hel del smog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.