Vilka faktorer påverkar Bevattning tryck?

Brist på bevattning tryck är något som många villaägare kommer att ställas inför någon gång. Om problemet är allvarligt nog, kan det orsaka död växter och gräs eller, åtminstone, lägg dem under en stor del av stress. Att göra situationen ännu mer frustrerande är att ett antal olika faktorer kan ligga bakom påverkar bevattning tryck. Vissa, som en läckande linje, kan vara uppenbart. Andra kan ta lite mer forskande.

Det första som bör övervägas är om den brunn som levererar vattnet fortfarande har en tillräcklig försörjning. Om din lokala grundvattnet sjunker till eller under nivån för kranen, då du kommer att få problem att få tillräckligt med vatten tryck, om du får något alls. Förutom lågt bevattning tryck, andra vanliga symtom är vatten i ledningarna, liksom grumligt eller missfärgat vatten. Om detta sker, dina alternativ är att borra djupare, eller hitta en ny bra plats.

Läckande linjer kan drastiskt minska vattentrycket, eller kanske stoppa den helt. I vissa fall kommer att hitta läckan vara lätt eftersom den visas som en blöt område på gården eller kanske skapa en sinkhole. I andra fall kan läcka döljas under jorden och vara mycket svåra att upptäcka. I båda fallen ersätter röret är det vanligaste sättet att åtgärda problemet.

Sediment och mineral skala byggs upp kan också vara orsaken till problem bevattning tryck. Sådana frågor kan uppstå oavsett om bra eller kommunala vattensystem. Blockeringar kan faktiskt skapa mer tryck på den plats där flaskhalsen, men som leder till mycket mindre tryck omedelbart efteråt. Om inga andra tecken eller symptom är närvarande, kan detta vara den mest sannolika orsaken till problem bevattning tryck, i synnerhet om en del av systemet fungerar väl, men en annan del är det inte. Återigen, som ersätter de drabbade linjerna är sannolikt den bästa lösningen.

Om linjerna inte verkar vara problemet, och väl fortfarande har tillgång till vatten, kan pumpen frågan. Vissa pumpar kommer när de blir äldre, inte kunna gå i vattnet så effektivt. Pumpar som tycks vara ansträngande mer än vanligt, eller bara inte har normal ljud, får vara nära döden och kan behöva ersättas eller betydande reparationer.

Om du använder vissa vattensystem, tider hög användning, särskilt med kommunal vattenförsörjning, kan påverka bevattning tryck. Att ta hand om några av dessa frågor, ett bevattningssystem trycktank kunde installeras. Detta lagrar vatten i en trycksatt miljö så att trycket är tillräckligt starkt för att köra bevattningssystem nästan när som helst. Systemet fyller under perioder då bevattningssystemet inte användas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.