Vilka är fördelarna med pallar?

Traditionellt görs från trä eller träprodukter, pallar ett mångsidigt förpackningsmaterial som vanligen används för att transportera varor från tillverkning till distributör. Som miljöhänsyn och den internationella handeln har ökat, pallar blir allt vanligare. Dessa produkter har många fördelar jämfört med trä, inbegripet lägre vikt med ingen minskning av last kapacitet, större miljömässigt kompatibilitet och befrielse från ISPM 15 och IPPC föreskrifter verkställas på träemballage som används för internationella transporter.

pallar är tillverkade av stark men lätt plastmaterial, som avsevärt minskar transport kostnader, särskilt flygfrakt. Dessa kommer i olika utföranden och storlekar, och viktbelastning alternativ kan variera mellan 1200 kg. (544 kg) till över £ 7. 700 (3. 493 kg). Elektronisk utrustning är mycket känslig för statisk elektricitet, och trä pallar har ett säkert alternativ eftersom spikarna i träet orsaka statisk att försvinna i marken. Plast kan vara mer mottagliga för statisk, men pallar utsetts för elektronisk överföring har behandlats med en antistatisk material som lindrar denna oro.

I ett försök att minska invasiva, icke inhemska insekter, passerade Internationella växtskyddskonventionen (IPPC) ett FN-fördrag som undertecknades av 115 företag om träemballage som används för internationella transporter. Detta dokument förutsätter att alla träemballage behandlas genom en av två metoder, värmebehandling eller gasning. Det kan värmebehandlas på ett sätt som uppnår en minsta kärna temp på 132,8 ° F (58 ° C) i minst 30 minuter, eller det kan behandlas med metylbromid (MB) gasning.

Europeiska unionen (EU) antog en liknande åtgärd som kallas den internationella normer för växtskyddsåtgärder # 15, eller ISPM 15, vilket speglade de IPPC. Den senaste tidens ändringar har gjorts av EU: s normer som kräver barkning av allt virke som används inom sjöfarten material. Ursprungligen, Kanada och USA befriade en annan från att uppfylla så länge förpackningen är framställd av infödda skog, utan att undantaget har hävts över allt mer oroade för invasiva insekter.

plastpallar är bakterier, insekter och mögel resistent, och är befriade från både IPPC-och ISPM 15 krav. När du använder trä, en avlastare inte bara handla om efterlevnad, men måste också göra vissa pallarna är märkta för att uppfylla på ett sätt som dikteras av det mottagande landet. De standarder som inte anges harmoniserade markeringar, så dessa kan variera kraftigt från land till land. Träemballage kan försenas i hamnen medan tulltjänstemän bekräfta att utan en sådan försening inte kommer att uppstå med plastpallar.

Förutom att vara insektsresistent, är plast vattentät och immuna mot syror, fetter, lösningsmedel och lukter. De kan värmeformad, roterande eller formsprutade. Många pallar faktiskt är gjord av återvunnet material och är helt återvinningsbara när de inte längre behövs. Förr i tiden var det rehabiliterade användes trä pallar det billigaste alternativet för en enkel transport, men ibland deras styrka var äventyras av sin tidigare användning. När trä blir svårare att få, billiga modeller av pallar har blivit tillgänglig för att möta detta behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.