Vilka är de olika typerna av svetsfog?

En svetsfogen används för att förbinda två metallbitar tillsammans. Detta görs genom att smälta två metall bitar och sedan använda ett fyllmedel att ansluta sig till dem. Det finns flera olika typer av svetsförband som kan användas i denna process. Några av dessa leder är det stumfog, hörnet gemensamma, kanten gemensamma och tee gemensamma. Varje svetsfogen är ansluten på ett annat sätt och har olika styrkor och användningsområden, och därmed är det viktigt att använda rätt en för jobbet till hands.

När två metallbitar fogas början till slut, svetsa en stumfog används. Butt leder ofta används när en slät svets ansikte är önskvärt. Vissa program som använder butt leder är tryckkärl, rörledningar och tankar. Det finns flera varianter på stumfog, inklusive torget gemensamt, de räfflade stumfog, singeln "V" gemensamt, och det dubbla "V" gemensamt. Den variation som används i varje ansökan är beroende av tjocklek för den metall och den nödvändiga styrkan i det gemensamma.

Ett hörn svetsfogen används när två stycken av metall för att förenas i en rät vinkel. När du är klar, skapar detta ett "L" mellan bitarna. Två typer av denna gemensamma är stängda svetsen och den öppna svetsen. I en sluten svetsfog är metalldelarna gick tätt intill varandra. En öppen svetsa, å andra sidan, endast går metallerna tillsammans i kanterna så det gemensamma är öppen.

En annan typ av svetsfogen är kanten gemensamma. Denna svets används när två metallbitar som är parallellt med kanterna måste förenas. Denna gemensamma vanligen görs med en partiell penetration svets. Detta innebär att den som fyller bara fyller upp en del av gapet mellan metallerna. Grooves kan också sättas i kanterna så att spackel kan tränga djupare in i skarven.

För att gemensamt två metallbitar som överlappar varandra, svetsfogen kallas ett varv gemensamt används. Det finns två typer av varv lederna: enstaka-filén varv och dubbel-filé varv. I ett enda filé varv är tillsatsmaterial införas längs en söm av överlappande metaller. Denna typ av gemensamma är idealisk när det gemensamma inte kommer att utsättas för tunga laster. I de fall där gemensamma kommer att omfattas av en tung last, en dubbel-filé varv gemensamt är ett bättre val. I en dubbelblind filé varv gemensamt är filler införas längs både övre och nedre söm.

En tee gemensamt är en svetsfog som förenar två metallbitar i en rät vinkel och bildar en "T" formen. Tillämpningar av denna gemensamma omfatta strukturella stål och rör. Olika varianter av denna gemensamma omfatta torget tee gemensamma, det avfasade tee gemensamma och dubbla avfasade tee gemensamt. Torget tee gemensamt kan användas på material som är tjock eller ljus. För mer styrka eller när ett gemensamt kan bara svetsade från en sida, en avfasade tee gemensamt kan användas. Dubbel fasade tee fogar kan användas för tunga belastningar och är svetsad på båda sidor om skarven.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.