Vilka är de olika typerna av strålkastare?

Den som har sett en rock'n'roll show, en ceremoni eller en teateruppsättning har upplevt den lysande effekterna av spotlights. Spotlights är ljuskällor att sända ut en ljuskägla. Den har en definierad konisk volym och används för att lysa objekt inom denna konisk volym. Ficklampor, skrivbord lampor och teater ljus är alla exempel på spotlights men mest spotlights används i scenframträdanden.

Sju typer av spotlights kategoriseras på grundval av deras funktionalitet omfattar de Plano konvex, ellipsformade Fresnel, Paraboliska aluminiserat Reflektor (PAR), PAR Pin, Bredd projektor och Followspot spotlights.

plano konvexa rampljuset utvecklades först i 1870 och är den tidigaste formen av en teater belysningssystem med en enda lins. Den Plano konvexa strålkastarljuset använder en lins plano konvex som är konvex, eller runda, på ena sidan och platt på den andra. Det här objektivet är i en enkel bostad som också innehåller en lampa och en reflektor.

elliptiskt nu är de mest använda typen av strålkastarljuset. Också känd som en "Leko," det elliptiska rampljuset har möjlighet att tända en brett område eller koncentrerade fläckar. Normalt producerar denna typ av spotlight en stråle av ljus som är rund i formen, men som kan manipuleras av rampljuset slutare, iris, eller gobo. Jalusier kan ändra formen på stråle av ljus och iris kan infogas för att göra balken mindre. En gobo är en metallplatta med nedskärningar som görs i det att ändra formen på ljus som produceras av rampljuset. Elliptiskt spotlights har oftast en objektiv men kan ha ett extra objektiv. Objektivet position kan flyttas framåt eller bakåt för att ändra fokus, vilket resulterar i en balk kanten från vass och hård till mjuk.

Fresnel spotlight är uppkallad efter den franske fysikern Augustinus Fresnel som ritade "Fresnel" objektiv. Fresnellinser används mest i fyrar. Den enda lins en Fresnel spotlight ger belysning för en koncentrerad plats eller brett område. Fresnel strålkastare har inte förmågan att projektet mönster som elliptiskt spotlights och är mer användbara för att ge översvämningar belysning.

PAR (Paraboliska aluminiserat Reflector) spotlights är mycket effektiva spotlights som har reflektor, glödlampa och linsen optiskt anpassats och fasta lägen. PAR strålkastare används ofta i musik visar. Diset produceras av haze maskiner och rök som skapats på scenen på en rockshow, cor gör exempelvis sökvägen till PAR rampljuset framträdande. PAR strålkastare används även som topp lampor i teatrar.

PAR Pin rampljuset är en låg spänning PAR strålkastare som lyser upp en mycket koncentrerad område. Det används ofta för att markera särskilda platser som en skådespelare ansikte, en pistol eller en bild på scenen efter dimming allmän belysning.

Beam projektor strålkastare inte har linser och producera intensiva strålar av ljus. De kan användas för att följa en skådespelare på scenen eller för att simulera solljus och månsken på utställning.

Followspot spotlights är de spotlights, som drivs av en person, som används för att följa en artist på en scen. Detta rampljuset används oftare i musikaler, teatrar och operor markera en enda artist eller grupp artister genom att följa deras rörelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.