Vilka är de olika typerna av Kranar?

tranorna maskiner som använder spakar och /eller remskivor för att lyfta stora vikter. En kran en passerar på vägen kan se ut som en ganska modern uppfinning, men dessa maskiner verkligen har använts under åtminstone de senaste 2000 åren, om inte längre. Romarna använde lyftkranar för att bygga stora monument. Medeltida kyrkorna byggdes med dem. Kan även egyptierna har använt dem för att skapa pyramider. Den moderna versionen kan antingen vara enkel eller komplicerad, och kranar varierar baserat på deras ansökan.

En relativt enkel kran mobilkranen. En teleskopbom (arm) eller stål fackverket fästen sin flyttbar plattform. Antingen remskivor eller spakar höja bommen. Generellt en krok skjuter från bommen.

Plattformen för en mobilkran kan antingen ha traditionellt hjul, hjul avsedda för järnvägen, eller en larv spår, vilket är användbart för att navigera obelagda och ojämna ytor. Mobiler kan användas för rivning eller markarbeten genom att ersätta krok med ett lämpligt verktyg, t. ex. en Wrecking Ball eller hink. Teleskopkranar, med en serie av hydrauliska slangar ihop för att bilda bommen, kan också vara rörlig.

Lastbil monteras och terränggående kranar är båda huvudsakligen mobil också. Lastbilen-monterade kranen i allmänhet har stödben att öka sin stabilitet. Terränggående kranar tenderar att ha en bas som liknar botten av en 4-hjulsdrivna fordon. Stödben stabiliserar också dessa kranar. De tenderar att användas i tuff terräng, som namnet antyder, och används ofta för att plocka upp och transportera material.

Loader kranar har hydrauliskt drivna bommar monteras på släpvagnar. De laddar varor på släpet och ledade delar av bom är nedfälld när den inte används. Lastaren kan också betraktas teleskop, som en del av högkonjunkturen, i vissa konstruktioner kan teleskop för enkel användning.

Staplingskranar oftast ses i automatiserade lager där de tenderar att följa en automatisk hämtning system. Till exempel i stora automatiserade frysar, kan dessa kranar, utrustade med gaffeltruck apparater, arbete på distans, stapling eller få mat som behövs. Denna hämtning Systemet gör det möjligt att behålla arbetstagare in från kylan.

portalkranar ligger oftast i hamnar och järnvägar, där de lossa och flytta stora behållare bort av fartyg och tåg. Grunderna är enorma tvärbjälkar som går på räls, så kan lyftas behållare flyttas från en plats till en annan. Den portainer är en speciell typ av portal som lyfter materialet på och av fartyg.

Flytande kranar monterade på pråmar eller pontoner är också viktiga för sjöfartsnäringen. Beläget i vatten, de används för att konstruera hamnar bärgning fartyg eller bygga broar. Liksom portainers, pontonkranar också kan lossa fartyg. De klarar mycket tung belastning och tafatt formad behållare.

lyftkranar, omvänt, i allmänhet inte har en rörlig bas. Dessa är ofta de högsta kranar, och måste sättas ihop bit för bit. Basen ser ut som en lång stege, och bommen är vinkelrät mot basen. Tornkranar används för att konstruera höga byggnader, och i fallet med skyskrapor är tornkran ofta monteras och placeras inne i byggnaden under byggtiden.

Alla kranar representerar ett möte av enkla maskiner som används i syfte att minska arbetsbelastningen. Men enkla de kan vara, är de avgörande för många aspekter av industrin. De kan gräva, flytta, skapa eller förstöra, beroende på typ. Kranar exemplifiera att ibland de äldsta idéerna är de bästa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.