Vilka är de olika typerna av Hissar?

Lyftar drivs lyft assistenter. De kan användas för att lyfta en tung post eller till en person. Lyftar som vanligtvis placeras ovanför och fäst i taket, och kan ha ett nätaggregat. De använder ett fjädringssystem, sele, och ström kabel. Det finns många olika typer av hissar, och det är viktigt att vara medveten om hur de fungerar innan du börjar använda dem.

Det finns två huvudtyper av motordrivna hissa. Bärbar batteridriven lyftanordningar har fördelar och nackdelar. Dessa är lätta, och lätt kan tas loss och flyttas för att möjliggöra arbete på olika spår. Men om du använder dem på olika platser behöver du fortfarande spåren som gör det möjligt för dem att arbeta på alla de platser du behöver. Dessa är särskilt populära på vårdhem för att flytta äldre människor som behöver hjälp.

En permanent monterad kran tak spår är låst till ett tak spår på ett ställe. Den har ett driv lyftmaskineriet att du kan använda hela tiden. Dessa används i stora lagerlokaler eller andra platser där lyft utförs rutinmässigt. Till skillnad från de bärbara lyftanordning kan denna typ av hissar inte flyttas och därmed inte kräver ständig nedmontering.

strömförsörjningen för dessa hissar kommer genom elnätet. Men om hissa inte fungerar, finns det ibland möjlighet att ett backup batteri leverans. Om höjden inte har denna möjlighet, så ska du kunna använda den manuellt för att minska den tunga posten.

En annan faktor att beakta är den typ av spår och avstängs i din kran. Du kan välja mellan en rak eller vinklad spår. Dessa i huvudsak hissa saker i den riktning de är inställda. Med vinklade spår hissar, kan du flytta saker runt hörn och kurvor. Det finns också skivspelare lyftanordningar som kan vridas vikter helt runt.

En XY-spårning hissa använder två parallella spår på var sida av rummet, antingen på taket eller motsatta väggar. Lyftar av denna typ kan flytta vikt var som helst i rummet efter behov. Gantry och fri lyftanordningar ställning har golv-ramar. De är särskilt användbara för personer som inte har stort utrymme att manövrera och används ibland när de flyttar äldre personer i och ur sängen.

Olika lyftanordningar har olika lyft kapacitet. Hissar med en driven lyftmaskineriet vidta alla stam av objektet och placera ingen på den person som använder den. Kom också ihåg att kontrollera att en lyftanordning har lyftkapacitet du behöver flytta dina objekt. Lyfthöjden utbud kommer också att variera mellan lyftanordningar, alla har sina egna höjd och kan oftast inte förlängas.

Lyften är säkerhetsaspekter är en annan viktig faktor. Har den en automatisk avbröt byta? Detta kommer att möjliggöra snabb makt bryts om det finns en nödsituation. Finns det en batteri-backup leverans eller varva ned alternativet, i händelse av strömavbrott? Alla dessa faktorer bör kontrolleras vara innan du köper eller använder en kran.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.