Vad händer med återvunnen plast väskor?

Återvunna plastpåsar används i dagligvaruhandeln på en daglig basis, och konsumenterna tote hem dem till bredden fyllt med produkter, konserver, bröd och andra klammer hushåll. De flesta människor stannar inte att tänka vad som händer med väskorna när de tas till en återvinningscentral. Majoriteten av återvunna plastpåsar förvandlas till sammansatta timmer. Composite timmer är i allmänhet består av två lika ämnen: sågspån och plastpåsar.

Virket gjorda av dessa två återvunna ämnen används för en mängd olika poster. Träkonstruktioner som dörrkarmar, fönsterkarmar och utomhus däck är bara några av de byggprojekt som använder virke gjord av återvunna plastpåsar. Återvunna plastpåsar används också för att göra efter konsument harts. Detta harts utnyttjas i produktionen av nya plastpåsar, lådor, rör, lastpallar och containrar.

Återvinningsstationer finns i de flesta samhällen i USA Många livsmedelsbutiker har ett område avsett för detta ändamål. Oavsett var konsumenterna avhopp sina väskor, ren endast återvunnen plast säckar bör tas till närmaste återvinningsstation. Mat, saran wrap, färdigpackade påsar mat eller kvitton aldrig bör lämnas inuti en väska avsedda för återvinning.

När en återvinningscentral börjar återvinningsprocessen, smälter ner plasten. Därefter är det plast tvingas genom strängsprutning, en maskin som pressar plasten till långa nudel-liknande former eller små bitar. Extrudern dör formar plasten innan den skärs med kniv. Slutligen finns det plast i form av sammansatta virke eller små pellets som kan tillverkas i andra plastartiklar.

Återvinning plastpåsar hjälper miljön på flera sätt. Eftersom plastpåsar inte är biologiskt nedbrytbara, försämras de sakta i små giftiga bitar och förorenade vatten och jord. Säkerställa att alla plastpåsar återanvänds bidrar till att lindra detta problem. Plast är tillverkad av kemikalier som producerar föroreningar som plast tillverkas. Använda färre plastpåsar orsakar mindre utsläpp komma in luft människor och djur andas.

Ibland, plastpåsar ta sig till havet och marina djur äter dem, tro att de är mat. Vissa marina djur kan även bli intrasslad i plastpåsar. Kort sagt, med plastpåsar till återvinningscentral kan hjälpa till att rädda livet på djur som lever i eller omkring havet.

Människor som vill skydda miljön kan göra ett medvetet beslut att använda färre plast väskor. Kan till exempel plastpåsar återvinnas i hemmet. Vissa människor använder dem för att linje soptunnor eller att bära sin lunch till arbete och skola. Pet ägarna använder dem ofta för att plocka upp sällskapsdjur avfall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.