Vad finns olika typer av syntetiska bränslen?

syntetiska bränslen är något flytande bränsle tillverkat av något som har energi-som kol, naturgas, tjärsand eller biomassa. Däremot skulle en naturlig bränsle vara något som olja. Syntetiska bränslen ofta kallas synfuels.

År 1944, när den syntetiska flytande bränslen programmet inrättades ett program som drivs av US Bureau of Mines, USA: s regering stödde produktion av syntetiska bränslen med investeringar . Som ett resultat har det skett en stark drivkraft för gas-och oljebolag att använda dem, som många gör-till exempel Shell, Exxon, Statoil, Rentech och Syntroleum. Detta var emellertid syntetiska bränslen program stoppades av kongressen 1985, efter att ha spenderat $ 8000000000 amerikanska dollar (USD) under en 40 års period. På 1970-talet var en synfuel skattelättnad program inrättas fortsatta strävan mot syntetiska bränslen. TECO, Progress Energy, DTE och Marriott har utnyttjat.

syntetiska bränslen klassificeras efter vad råvara som användes för att skapa dem. Genom långt, de tre mest framträdande processer är kol till vätska (CTL), Gas till vätska (GTL) och biomassa till vätska (BTL).

Den bredaste använda form av syntetiska bränslet är flytande kol och dess derivat. Fischer-Tropsch-processen, som utvecklats av Nazityskland och som används av Sasol i Sydafrika i dag är en av de mest används för att omvandla kol, samt biomassa eller naturgas till syntetiska bränslen.

Oavsett vad du använder för att framställa syntetiska bränslen, är det första steget att omvandla det till kolmonoxid och vätgas. I gas naturliga gaser som metan, kräver denna partiella förbränning. För kol eller biomassa, förgasning nödvändigt, vilket innebär att kombinera materialet med vatten och syre eller luft vid höga temperaturer. Kolet i kol förenar sig med syre i vattnet för att skapa kolmonoxid, medan den överblivna väteatomerna skapa vätgas. Detta ger ett ämne som kallas syntesgas, som även kan tjäna genom att användas som bränsle, eller bearbetas till diesel eller annat derivat.

Diesel används för att endast göras av petroleum, varför det kallades petrodiesel. Idag är andra ämnen som t. ex. biomassa eller naturgas som används för att göra det, därav biodiesel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.