Vad är några användningsområden för återvunna bildäck?

Många av oss har sett nyhetsutdrag av en större brand med travar av kasserade däck. Dessa bränder kan rasa på i dagar, veckor eller månader om förhållandena är de rätta, medan mark-och luftföroreningar i deras kölvatten. Dessa enorma fält av kasserade däck kan snart bli en kvarleva från en slösaktig tidigare om nya användningsområden för återvunna däck allt mer populär. Återvunna däck innehåller tillräckligt med bränsle för att driva ugnar, och möjligen nog återvinningsbara olja för att underlätta konsumenternas efterfrågan. Det finns ett antal andra användningsområden för återvunna däck, från kläder till barns säkerhet miljöskydd.

En av de vanligaste användningsområdena för återvunna däck är som en alternativ energikälla för vissa industrier. Konkreta tillverkare, till exempel, måste använda ugnar för att torka sina produkter före leverans. Dessa massiva ugnar är stora nog att rymma hela återvunna däck i sina ugnar.

Andra branscher som stål och glas produktion, användning fragmenterade återvunna bildäck öka sin vanliga kol eller naturgas källor bränsle. Det återvunna däck måste strimlas för att passa genom feeder river av ugnarna. En nackdel är förekomsten av stålband i många däck, som kan bygga upp över tid och blockera mataren rännor.

För att uppfylla stränga miljökrav riktlinjerna måste många deponier tillhandahålla en säker täcker över varje dag leveranser . Istället för att använda ett lager av fyllning smuts, är några deponi operationer som använder nu ett lager av fragmenterade återvunna däck som ett dagligt skydd. I stället för pålning hela kasserade däck i en farlig däck hög, kan deponihuvudmän få fragmenterade återvunna däck från en lokal återvinningsstation eller investera i sin egen däck fragmentering maskiner.

återvunna däck används även som ett stötdämpande material på lekplatser och andra offentliga platser populära bland barn. Ibland är de skrotade återvunna däck utspridda över området som en kompost, som kan dämpa fall ett barn eller minska konsekvenserna av lekplatsutrustning. Nyligen har gummi från återvunna däck har kombinerats med andra bindemedel och skum för att producera en solid säkerhet matta för lekplatser och skolgårdar.

Även vissa konfektionsindustrin har upptäckt fördelarna med att använda återvunna däck. Material bestående av återvunna däck används nu för att bilda gummisula vissa atletiska skor och stövlar arbete. Återvunna däck en dag kan förvandlas till andra gummi-baserade kläder och accessoarer, såsom regnjacka, stövlar, paraplyer och hattar.

En senare användning av återvunna däck kan bli en trend i större städer. Traditionell betong trottoarer kan nu ersättas med samma storlek paneler tillverkade av återvunna däck och andra material. Förespråkare för dessa nya trottoar paneler påstår att de är mer motståndskraftiga mot skador som orsakats av trädrötter, och de ger mer stabilitet för fotgängare. Medan den aktuella kostnaden per panel är högre än traditionella konkreta former, den nya gummerad paneler bör kräva betydligt mindre underhåll under hela sin livstid.

Eftersom återvunna däck innehåller olja och kimrök, två mycket användbara ämnen, forskarna är det fortfarande att hitta sätt att hämta dessa material från kasserad eller återvunna däck. Om dessa forskare är framgångsrika i sin strävan, de enorma högar av skrot däck vi ser idag i slutändan kommer att bli något annat än ett minne. Återvunna däck kan ge tillräckligt tillvaratagna olja för att göra dem värda bärgning, i stället för att bara kasta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.