Vad är förträngningspumpar?

förträngningspumpar flytta flytande genom att skapa ett tryck obalans inom en sluten miljö. Denna obalans gör att vätskan att förflytta sig från en plats till en annan i ett försök att balansera trycket. Denna typ av pump används endast med vätskor och är en enkel metod för att skapa ett konstant flöde.

I förträngningspumpar finns det två hål: ett växande sug hålighet, och en minskande utsläpp hålighet. I början av cykeln, är det sug hålrum mindre än de utsläpp hålighet. Som vätska i, expanderar sugsidan. Detta ändrar trycket i pumpen, vilket gör att vätskan på utsläpp hålighet för att balansera det inre trycket. När vätskan rör sig, sug hålrum krymper, återskapa det ursprungliga trycket obalans.

Ingen avstängning huvudet finns i denna typ av pump, så man måste vara uppmärksam för att säkerställa att den befrielse eller säkerhetsventilen fungerar. Korrekt användning av denna ventil ser till att det lämpliga tryck balans bibehålls inom pumpsystemet. Om ansvarsfrihet hålighet är stängd, men pumpen är i drift, den linje eller rör att vätskan rör sig genom kan spricka. Detta skulle bero på den ökande mängden vätska knuffas mot utsläpp hålighet. Om linjen spricker, all vätska som försökte flytta till utsläpp hålighet skulle hälla ut pumpen, vilket skapar en stor röra.

Det finns två huvudsakliga klasser av förträngningspumpar: återgående och spiralformade rötter. En återgående Pumpen är även känd som en kolv-eller membranpumpar. Kolven Pumpen har ett topplock, där både sug-och håligheter utsläpp finns. Med framåt stroke, trycker kolven ut vätskan ur. Sug stroke dras tillbaka kolven och öppnar sug hålrum att dra vätska i cylindern.

En kolv pump genererar många bortkastad energi på motsatta sidor av pumpa cykeln. En membranpump använder samma tryck kolven rörelse för att flytta membranet i pumpen själv. Denna typ av pump används för farliga material, såsom membran används för att innehålla vätska bort från operatören.

Den spiralformade rötter Pumpen är även känd som en Wendelkolben pump. Det används i situationer där vätskan har en hög viskositet och en smidigare pumpa åtgärder krävs. Dessa positiva deplacementpumpar använda två rätt vinklad spiralformade tvinnad rotorer för att skapa en lågpulserande takt. En triangulära försegling rad används på både sug-och ingångar hålighet att säkerställa en kontinuerlig, jämnt flöde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.