Vad är en omvänd osmos avhärdare?

En omvänd sköljmedel osmos vatten är en typ av filter som tar bort mineraler från vattnet genom att tvinga vattnet genom en semi-porös membran. Membranet fångar mineralämnen och andra skadliga kemiska föroreningar som arsenik och bly och det tar bort material som klor som påverkar vattnets smak och lukt. En omvänd osmos avhärdare är ett alternativ till att använda mekanisk och kemisk vattenmjukgörare som använder natrium för att ta bort mineraler som gör vattnet hårt.

Osmos är den kemiska process där vatten dras genom ett membran för att späda ut salter på andra sidan. Det är den process som växterna använder för att ta vatten ur marken. I en omvänd osmos avhärdare, denna naturliga tryck av utspädda vattnet i rörelse mot koncentrerad vatten övervinnas genom att tvinga vattnet genom en delvis permeabel membran vid högt tryck. Membranet, oftast gjort av polyimid, fällor salter, mineraler och kemikalier samtidigt som det rena vattnet att passera. Omvänd osmos filter lämna avloppsvatten, vanligtvis 5% -15% av vattnet tas in i systemet.

Omvänd osmos vattenfilter brukar arbeta tillsammans med andra typer av filter såsom aktivt kol för att mer effektivt ta bort alla föroreningar från vattnet. Det aktiva kolet också skyddar omvänd osmos membran från överskottet av klor, vilket skadar dess yta. Ingen av dessa typer av filter kan ta bort alla bakterier från vatten dock, så polyimid membran i en omvänd osmos avhärdare måste rengöras eller bytas regelbundet för att hindra bakterier från att bygga upp. Avloppsvatten innehåller höga koncentrationer av salt, mineraler och kemikalier måste också vara korrekt och säkert sätt.

Hårt vatten är vatten som innehåller höga halter av kalk, kalcium och magnesium. Även om mineraler i måttligt hårt vatten göra det bättre smak och oftast hälsosammare att dricka än mjukt vatten är mjukt vatten bättre för andra användningsområden som städning och tvätt. Hårt vatten förhindrar tvål från att arbeta effektivt, och det lämnar en tråkig mineral film på kläder, hår, hud och ytor hushåll. Hårt vatten orsakar kalk uppbyggd inuti apparater, vilket försenar deras funktion och förkortar sina liv.

Omvänd mjukgörare osmos vatten ibland uwsed att rengöra alla hushållsvatten utom dricksvatten, om inte vattnet är extremt hårt och inte bra att dricka. De kan också användas för att filtrera dricksvatten och matlagning vatten, som också kan innehålla arsenik, bly, koppar, klor och andra föroreningar som gör det farligt att konsumera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.