Vad är en formsprutad plast del?

flesta plastdetaljer på marknaden idag är formsprutade. En injektion gjuten plast del är skapad med en maskin formsprutning, som arbetar genom att smälta plast pellets, och injicerar dem i en form.

Designa plastdetaljer är en komplex process och tillverkning slutet av det måste beaktas under konstruktionsfasen. Det finns tre delar av en formsprutad plast del

den nominella väggen, projektioner, och hål och försänkningar.

Det nominella väggen hänvisar till väggtjocklek. Väggtjockleken hela sidan bör inte variera med mer än 10 procent. Varierande väggtjocklek i formsprutad plast delen är en av de främsta orsakerna till felaktig produkt. I utformningen av sidan, vill en att undvika alltför tjocka väggar, helt enkelt därför tjocka väggar använda mer plast, och är dyrare att producera. Det finns dock en gräns för hur tunn den delen kan också. Styrkan i den del som är en funktion av tjocklek, och den slutliga användningen av produkten kommer att bestämma önskad styrka. Vissa specialiserade formsprutade plastdetaljer behöva förstärkas med glas-eller kolfibrer.

En projektion är en del av den del som projekt av det nominella väggen, t. ex. förstärkning revben. Revbenen får inte vara tjockare än det nominella väggen, annars sjunker märken kan uppstå.

Urtag och hål är också ett stort designelement, platsen för några hål eller försänkningar betydande omfattning kan påverka den del totala styrka. Att försöka skapa ett hål i sidan på en del är särskilt utmanande, och behovet av sidan hål bör minimeras i den ursprungliga utformningen.

En annan konstruktion faktor är hörnen på sidan. Hur plast går in och fyller formen är ett stort problem. Eftersom smält plast är en vätska kommer flödesdynamik diktera ritningar och modeller, till stor del. När rinner ut i formen, kan plast måste gå runt hörn. Den plast flyter bättre om hörnen är rundade. Plast kommer att dra mot ett skarpt hörn då vattnet svalnar och en bristfällig del kan leda till. Skapa en låg stress design med mjuka övergångar kommer att resultera i en starkare del som är mindre sannolikt att spricka eller gå sönder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.