Vad är en Preventive Maintenance Program?

Ett förebyggande underhållsprogram är ett systematiskt sätt kontrollera och reparera en maskin, fordon eller utrustning. Experter rengöra och inspektera delar i hopp om att undvika behovet av stora reparationer i framtiden. Genom att helt enkelt dra åt skruvarna och ersätta delar som uppvisar slitage, en reparatör kan avsevärt förlänga livslängden på en maskin. Tillverkare och ingenjörer ofta design mycket speciella förebyggande underhållsprogram för arbetstagare att följa när den undersöker utrustning.

När man konstruerar ett förebyggande underhåll program, kommer en expert undersöka alla möjligheter fel som kan påverka ett system. Baserat på simulerade datorprogram och fysiska tester prototyp, forskning och professionella utveckling registrera uppgifter om när och hur en maskin bör bibehållas. Proffs notera delar som kan vara särskilt utsatta för slitage och vanliga problem som kan minska en maskins effektivitet över tiden. En väl underbyggd förebyggande underhållsprogram förklarar hur man upptäcka och korrigera små fel innan de leder till större problem.

Ett förebyggande underhåll program är vanligtvis beskrivs i en handbok eller checklista, men erfarna reparera människor ofta memorera stegen. Det första steget i många program är grundlig rengöring av yttre och inre av en maskin. Ta bort damm och olja ser till att ventiler, kolv kammare, och delar inte blir igensatta. Beroende på vilken typ av maskin eller utrustning kan redskap smörjas, luftfilter bytt, och bultar åtdragna. Efter ett underhåll jobb, slår samman reparationen person normalt enheten och fungerar det att se till att det körs korrekt.

Att se till att maskiner och fordon hålls fungera korrekt minskar kostnaderna, förbättrar effektiviteten och säkrar säkerhet . En stor, dyr reparation kan ofta undvikas genom att helt enkelt hålla smorda redskap och byta skadade bälten. Dessutom regelbundet rensa ett system som ett stort ventilationsaggregat kan förbättra luftflödet och produktion. De flesta tillverkare inser att de omedelbara kostnaderna för personal förebyggande underhåll experter är mycket mindre än den potentiella reparationskostnader och säkerhetsrisker förknippade med äldre utrustning.

Biltillverkare brukar innehålla en kortfattad förebyggande underhållsprogram i ägarnas manualer så att kunderna vet hur man förlänga livslängden på sina fordon. Ett fordon handboken innehåller vanligen anvisningar om hur du kontrollerar och byta olja och andra vätskor motor. Det förklarar vikten av att bibehålla lufttrycket i däcken och kontroll bromsbelägg med vissa intervall. Som med andra typer av förebyggande underhållsprogram manualer ofta omfattar en checklista och underhåll historia log så att folk kan hålla reda på sina reparationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.