Vad är det vanligaste Etanol använda?

Etanol är en kemisk förening som kan användas för olika syften. I tusentals år har den använts som bas för alkoholhaltiga drycker, men sedan den 20: e århundradet, ett större syfte har konstaterats för det. Den vanligaste etanol används i modern tid är som bränsle.

Etanol tillverkas av grödor, främst majs och sockerrör, även korn, och potatis andra grödor kan användas. Grödan skördas och marken, sedan genomgå en process som kockar säden ner. Mäsken sedan ändras för att ändra hög halt av stärkelse till socker som sedan jäses till alkohol. Destillation och behandlingar uttorkning skilja etanol från den fasta massan och ta bort överflödigt vatten.

I detta läge är blandningen liknar någon säd jäst alkohol, till exempel whisky eller rom. Förbjuder etanolbränslet ifrån drickbart, så tillsatser kastas i mixen, vilket gör det giftiga att dricka. Etanolbränslet är nu klar att användas som en gas alternativ, eller som kommer att blandas med bensin för att skapa en etanol-blandning bränsle.

Henry Ford var en tidig förespråkare av etanol bränsle, och några av hans tidigaste motorfordon uppfinningar var avsedda att köras på ren etanol eller etanolblandningar bränsle. Många har föreslagit etanol som ett bärkraftigt alternativ till försvinnande resurser av fossila bränslen, vilket leder till vissa statliga och federala regeringen stimulansåtgärder avsedda att öka produktionen. Men etanol som bränsle fortfarande är mycket kontroversiella, och många tror att kostnaderna och kraven i produktionen kan få förödande resultat.

Etanol som bränsle kan arbeta på två olika sätt. Vissa fordon kan anpassas till att köras på ren etanol, men detta är ett mycket mindre vanligt ansökan, och får inte vara lagligt på alla områden. Normalt är etanol finns som tillsats till traditionella bränslen, ofta kallad flex-bränslen. I Brasilien och USA, där etanol som bränsle är den högsta i världen, flex-bränslen är en mycket populär och gemensamma alternativ än ren etanol.

fördelar och nackdelar med etanol som bränsle är komplicerade, och experter har ännu inte uppnått en verklig enighet om det är en bra idé eller inte. Förespråkare av etanol som bränsle säga att etanolblandning bensin brinner renare, producerar mindre koldioxid och mindre växthusgaser. Men belackare påpeka att etanol innehåller avsevärt mindre energi än bensin, vilket gör det mindre effektivt och möjligen en ännu större orsak till utsläpp av växthusgaser för samma mängd ström.

belackare hävdar också att etanol som bränsle kan vara skadliga för utvecklingsländerna. Om produktionen av etanol blir lönsamma i de länder där fattigdomen är utbredd, undernäring och priser svält kan öka som jordbrukare omvandla grödor utrymme att odla grödor för etanolproduktion i stället för mat. Vissa allvarliga kritiker av etanol som bränsle går till och med så långt som att föreslå att regeringen godkänt subventioner för etanol grödor är i ekonomiska intresse av representanter från stater majs bälte, och kan inte ärligt i bästa intresse för folket.

Etanol som bränsle kommer förmodligen att förbli kontroversiellt i många år. Som reserver av fossila bränslen tom, kan dock den växande populariteten för etanolbränslet tjäna mycket mänskligheten som en tillfällig steg bort från icke-förnybara energikällor. Fram knepiga tekniska underverk som vätebränsleceller är fulländade, etanol bränsle kan vara den bästa insats för miljön och det globala samhället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.