Vad är Portable luftkonditionering enheter?

Bärbar luftkonditionering enheter liknar fönster enheter, men de kan flyttas runt från rum till rum. De är i allmänhet användas för att kyla små utrymmen såsom ett litet sovrum eller kontor. Bärbar luftkonditionering enheter används ofta för att komplettera ett centralt system luftkonditionering, i situationer där lite extra kylning kan behövas. Detta kan innefatta ett rum dator server, där datorerna avger mycket värme, men måste hållas ganska coolt att fungera ordentligt. Bärbar luftkonditionering enheter fungerar även bra i små mötesrum fullt med folk, eller att bidra till coolt att ett sovrum i huset som alltid är för varmt även när resten av huset är bekväm.

En bärbar luftkonditionering enhet fungerar på ungefär samma sätt som en standard fönster enhet. Den har en kompressor och använder en gas, vanligen freon, att ta bort värmen från luften. Denna varma luften måste ventileras genom ett slangen som dras ut genom ett fönster eller i ett angränsande utrymme, t. ex. på vinden eller i utrymmet mellan väggarna. Bärbar luftkonditionering enheter samlar även kondens från den luft som kyls, så de flesta enheter har en vattenbehållare som måste tömmas då och då.

Portabel luftkonditionering enheterna har flera fördelar jämfört med fönster enheter. De är vanligen monterade på hjul och kan rullas från ett område till ett annat. Vissa områden, såsom lägenheter, sovsalar, eller rum utan fönster, inte kan ta emot ett fönster balsam enhet luft. Portabla luftkonditioneringsaggregat som inte kräver fast installation, så du kan använda dem nästan var som helst, och ta dem med dig när du flyttar. De flesta enheter kontakten i ett jordat standard hushåll uttag, vilket eliminerar behovet av speciella kablar.

Det finns också några nackdelar med bärbara enheter luftkonditionering. De har bara kyla luften i små utrymmen, och även om de är på hjul, enheterna ofta fortfarande tunga och stora och tar upp mycket plats i rummet. Om du har icke-standardiserade fönster eller rum utan fönster, du kanske att vara kreativ i att lista ut hur och var att ventilera enheten, eftersom det måste ventileras någonstans. Eftersom enheten inte sitter i ett fönster, måste du tömma en vattenreservoar från tid till annan. Bärbara luftkonditioneringsanläggningar också tenderar att vara dyrare än jämförbara medelstora fönster enheter.

Beroende på modell, vissa bärbara luftkonditioneringar har extrautrustning som kan göra dem värda de extra pengarna. Många enheter kan användas som avfuktare, och vissa erbjuder alternativ värme också. Det finns även modeller som erbjuder luftrening filter och jonisatorer, vilket gör luften ren och fräsch när de svalnat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.