Vad är MDF (Medium Density fiberboard)?

Torrtillverkade fiberboard eller MDF är en sammansatt trä produkt som liknar spånskiva. Den är gjord av fibrer träavfall limmas ihop med harts, värme och tryck. MDF är lämplig för många tillämpningar, från skåp till gjutning, eftersom det är smidigt, enhetlig, och kommer inte varp.

MDF har många fördelar jämfört planka trä, spånskiva, eller hög densitet fiberboard. Det är väldigt smidigt eftersom träet fibrer som används vid tillverkning av enhetliga och bra. Detta gör det har en låg "slita ut", vilket innebär att när sågat har slutet ett smidigt skär i stället för en tandad kant. Detta innebär också att ett lager grundfärg och ett par lager färg tar väl och lämnar en attraktiv, färdiga ytan till skillnad från andra sammansatta träprodukter. MDF har även en mild reaktion mot fukt, vilket innebär att det inte kommer att förvränga eller svälla i hög luftfuktighet program som ett badrumsskåp.

Byggvaror använda MDF i många möjligheter, t. ex. i möbler, hyllor, laminatgolv , dekorativa lister, och dörrar. De värdesätter MDF för dess öar kvaliteter i ljud och värme. Det kan också spikas, limmas, skruvas, häftade, eller fäst med dymlingar, vilket gör det lika mångsidig som planka trä. Vanligtvis arbetar med MDF använda en hårdmetall såg försedd med ett vakuum för att minska mängden luftburet damm. Eftersom MDF är förstärkt med harts innehållande formaldehyd, som vid exponering försöka minska risken för inandning, eller använda särskilda MDF med lägre formaldehyd nivåer.

Färdigberedd, konstruerad trävaror som MDF täcks oftast av ett faner eller laminat. Dessa tunna skikt av vinyl eller äkta trä dölja MDF, särskilt längs synliga kanter. En del människor föredrar att använda MDF framför vanliga timmer eftersom det har en mindre påverkan på miljön. MDF är enbart tillverkad av restprodukter, den överblivna rester som annars skulle dumpas på en soptipp. Denna attraktion har hjälpt det vinna popularitet bland husägare. Det är nu inte bara till entreprenörer. Många heminredning centrum och lumberyards lager som det i tältduken för allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.