Vad är Formaldehyd fria produkter?

Formaldehyd fria produkter är produkter som inte är tillverkade med hjälp av formaldehyd, en kemisk förening som har samband med hälsoproblem. Formaldehyd är en mycket användbar och allmänt utnyttjade kemiska föreningar, och folk ibland förvånade över att veta mer om alla de platser där den kan visas. Medvetenhet om hälsoriskerna med långvarig formaldehyd exponering har lett till att många konsumenter att börja söka upp formaldehyd gratis produkter på grund av säkerhetsrisker.

En av de vanligaste användningsområdena för formaldehyd i byggnadsmaterial som isolering och spånskiva. Formaldehyd förekommer även i nagellack, hartser, gjutna produkter, pappershanddukar, färger, tyger, sprängämnen, lim, och desinfektionsmedel. Forskning starkt belägg för att formaldehyd kan vara cancerframkallande, och det har också satts i samband med allergier och utveckling av hälsoproblem som huvudvärk, näsblod, och hudutslag. De nivåer som formaldehyd exponering kan bli farlig är oklara, vilket är anledningen till att många konsumenter är oroade över användningen av formaldehyd i produkter de använder.

Med produkter som innehåller formaldehyd gradvis kommer offgas föreningen i luften, där det kan inandas. Människor kan också utsättas för formaldehyd som material bryts ned, som till exempel när spånskivor börjar chip och människor andas in damm. Även om en enskild som innehåller formaldehyd kanske inte en stor risk, ett rum som ett kök kan återfinns många exempel på byggmaterial som innehåller formaldehyd inklusive färg, linoleum, skåp kök, och så vidare.

Företag som tillverkar formaldehyd fria produkter löfte att använda alternativ för formaldehyd i tillverkningen av sina produkter. Ofta dessa produkter är dyrare, eftersom företaget kan behöva investera mer tid och kraft på att utveckla sina produkter. Många företag vill utveckla formaldehyd fria produkter som är likvärdiga med produkter som innehåller formaldehyd, går till samma nivå på hållbarhet och försöka härma andra egenskaper, så att konsumenterna inte störs av deras beslut att söka produkter som inte innehåller formaldehyd.

Märkning lagar för dessa produkter varierar. Människor som är nyfikna på huruvida en produkt märkt som "formaldehyd gratis" är verkligen fri formaldehyd kan be om formaldehyd test, där den kemiska kan identifieras genom ett laboratorium och labbet kan avgöra hur mycket av kemikalien är närvarande, om den identifieras. Konsumenter som handlar kanske också vill överväga inköp saker som byggmaterial via företag som revisionen sina återförsäljare för att bekräfta att påståendena de gör verkligen är sant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.