I byggverksamheten Vad är en Cement Mixer?

konstruktion, är ett cement mixer en anordning som används för blandning och hälla cement. Det första som vanligtvis kommer att tänka på vid omnämnandet av en cement mixer är ett cement lastbil, vilket är ett fordon som är stor nog att bära en tung cement mixer på ryggen. Cement blandare kan komma i alla storlekar, dock, och en typisk lätt bärbar cement mixer är ungefär lika stor som en skottkärra.

cement blandas är en process som kan kräva en viss grad av precision och cement mixer är en viktig del av processen. Det viktigaste som krävs är cementen själv, som är en blandning av sand, vatten och aggregat (krossad sten) och en plats att blanda ihop allt. Precisionen kommer in i processen med att blanda ihop de exakta mängderna av dessa poster. Den vanligaste blandning av cement som används i en cement mixer kallas Portlandcement, en blandning som har särskilda egenskaper som är lätta att kontrollera, såsom den tid det tar att torka.

Den mest synliga del av en cement mixer är en roterande trumma, som tillåter alla delar av cement som ska blandas samtidigt och håller blandningen jämn. Inne i trumman finns blad, som tur och blanda alla delar av cement tillsammans, och dessa är vanligtvis drivs av en motor som är fästa vid trummorna. När betongen är redo att hälla det finns ett hål i trumman från vilken våt betong lätt kommer ut.

Den riktning att bladen tur kan vändas när du häller den våta cementen, och de agerar för att ösa ut hellre än att blanda det. Cement lastbilar kan naturligtvis vara lite mer komplex, och en stor del av tiden cement blandas medan lastbilen är på väg till ett jobb. Vid en försening, är cement mixer lastbilar avsedda lägga till en agent i cement blanda för att hålla den från att torka för fort.

Storleken på cement mixer som krävs för att slutföra ett jobb är huvudsakligen beroende på storleken av jobbet själv. Arbete som kräver sju eller åtta kubikmeter cement eller mindre kan oftast kompletteras med en bärbar cement mixer. Allt större än dock normalt kräver användning av cement mixer lastbil, med några stora jobb som kräver många fler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.