Hur väljer jag det bästa Gas Svetsare?

En gas svetsare använder komprimerad gas och uppvärmd facklor för att skära metall, bifoga metall bitar tillsammans, polera glas, tillverkar smycken och mycket mer. Svetsning är en yrkesskicklighet typiskt lärt genom ett community college eller yrkesskola. Detta hantverk är ett av de äldsta professionella hantverk och har använts runt om i världen i århundraden för att gå med metaller tillsammans och skapa nya produkter.

För att bli en gas svetsare måste de sökande fylla en fackhandeln program. Denna typ av program är vanligen två till tre månader långa och kulminerar i en svets licensen. De färdigheter som krävs för att bli en svetsare omfatta utmärkt hand och öga-koordination, mekaniska aptitude, och stadiga händer. Säkerhet är en stor del av varje svetsare utbildningsprogram, eftersom riskerna för personskador är ganska höga om lämpliga försiktighetsåtgärder inte vidtas.

Det finns tre typer av utrustning som används av en gas svetsare, alla med olika gaser. Metal inert gas (MIG) svetsning är den enklaste typen av svetsning att lära sig. Denna process är mycket likt att använda en varm pistol. Själva enheten drivs med el och använder en inert gas för att styra splatter och plats för själva svetsen.

TIG (TIG) svetsning använder argon och en volfram elektrod för att skapa svetsen. Den främsta fördelen med denna typ av svetsning är förmågan att skapa en svets utan splatter. Detta är särskilt viktigt i situationer där de delar måste passa ihop nästan sömlöst. Tänk på att TIG-svetsning utrustning är dyrare än annan typ av utrustning, men är ofta det bästa valet i hög synlighet områden.

I ACETYLENSVETSNING (oxy-svetsning), en metall filler smälts med syre drivna facklan. Denna typ av svetsning är vanligen används för att säkra två metallbitar i en enda enhet. Den värme som alstras är mycket hög, och när svetsen svalnar, de två enheterna är fast monterade.

Ur ett rent kosmetisk perspektiv är TIG-svetsning det bästa alternativet. Det finns ingen splatter skall slipas eller om den lämnas av. Dessutom kan ett konstnärligt mönster skapas i svetsfogen sig, vilket ökar den totala estetik av verket. Det är viktigt att komma ihåg att denna typ av svetsning inte är avsett för konstruktionsfogar, där det primära målet är styrka, och inte utseende.

Vilken typ av gas som svetsare att använda bygger på tjockleken på materialet. Oxy-svetsning används för den tjockaste material, medan MIG-svetsning kan användas för material mellan 0,020 och 0,0259 inches (0,5 mm till 6,3 mm). TIG-svetsning är bäst för tunnare material, vanligen med en tjocklek av mindre än 0,005 inches (0. 125mm).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.