Vilka olika typer av stålprodukter?

Stål produkter används inom konstruktion och tillverkning. Ett stål produkt för industriell användning skulle kunna vara en liten bricka eller ett stort ark. Aluminiserat stål har en elektrostatisk yta och denna typ används för att göra bildelar såsom halsdukar och avgassystem. Valsade platta stål är allmänt tillgänglig i olika kvaliteter och storlekar och används för att göra rör och rörprodukter. Några av de mest populära typer av stålprodukter som görs idag är rör och plåtar och balkar.

Även om begreppen stålrör och stålrör ofta används omväxlande, det finns mindre skillnader mellan de två. Även om båda är ihåliga, är rör som används främst i strukturella tillämpningar och mäts oftast genom sin ytterdiameter (OD), medan rören ofta överföra vätskor och mäts vanligen genom sina inre diameter (ID). Rören är också mer sannolikt att skräddarsydd eftersom rören finns i olika standardstorlekar. Ändå kan ett stålrör i ett land säljas som ett stålrör i en annan, så det gäller att göra ofta hamnar enligt samma sak.

Steel produkter som säljs som VVS-rör används ofta för att distribuera eller avlopp vatten. De används också i system avsedda för olja och gas distribution. Galvaniserad VVS-rör är inte så långvariga som koppar ettor och sannolikt kommer att rosta i cirka 35 till 40 år. Koppar är ganska dyr, så plast VVS-rör används i överflöd i dag.

Square stålrör är populära inom industrin ansökningar på grund av svetsning dem är ofta lättare än på en konventionell cylindriskt metallrör. Square Taklucka bafflar kräver användning av kvadratiska stålrör. Förbryllar är monterade i ett tak som gör att rätt luftflöde. Rektangulära rör är stålprodukter som ofta används vid dörr och fönster konstruktion samt för hyllor i butikerna.

Den tunna, tillplattad bitar av metall som kallas stålplåt används i byggnader som dekorativa plätering samt tak. De har många industriella användningsområden, till exempel bildandet av bilkarosser och upphöjt golv. Perforerad stålplåt funktionen öppna ändå samordnade och används för däck och industrigolv.

Balkarna är konstruktionsstål produkter som är klassade till mängden vikt som de kan hålla. Stål är känt för sin styrka och förmåga att stödja tunga vikter. Vissa stålbalkar tillverkas av valsat stål, medan andra såsom balkar kan vara svetsade. Populära produkter av rostfritt stål är industrier Flerfunktionsfack fästelement såsom fackverk och nithuvudet skruvterminaler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.