Vilka olika typer av skyddshandskar?

När de flesta människor tänker på säkerhet handskar, handskarna som används av sjuksköterska i läkarmottagningen eller vaktmästaren kommer att tänka på. De flesta handskar i sin grundläggande form, är avsedda att ge någon form av säkerhet. Vare sig det är från bitter kyla eller farliga kemikalier, vilka typer av skyddshandskar tillgängliga, och de arbeten de utför, är nästan obegränsade.

skyddshandskar många ser i sin läkarmottagning, och för användning av vaktmästare och andra lätta rengöring arbetsuppgifter är vattentäta handskar av latex eller någon annan plast. Dessa handskar är vanligtvis avsedda för kortvarig engångsbruk. När används för sitt avsedda ändamål, är de kasseras. Handskarna möjliggör helt fritt utbud av rörelse, men får tråkigt känslor i fingrar och händer något.

En annan typ av säkerhet handske typ många kanske känner till är de gummihandskar ofta används för tyngre rengöring av både runt hemmet och i industriella miljöer. Dessa handskar omfattar vanligen åtminstone en del av underarmen också. De är också vattentät och är tänkta att återanvändas. De tenderar att möjliggöra för nästan lika mycket rörelse som latex och andra liknande skyddshandskar, men betydligt matt känsla i handen.

För dem vars arbeten eller sysslor kräver att undvika vassa knivar eller föremål, skyddshandskar tillverkade av Kevlar ® kan vara ett alternativ. Dessa handskar låter användaren ändå behålla en bra mängd fingerfärdighet, ändå ger tillräckligt skydd. Den Kevlar ® skyddshandskar kommer i en mängd olika mätare, några tjockare än andra. Även tjockare handskar kan erbjuda bättre skydd, de är också sannolikt kommer att begränsa rörligheten mer.

För rengöring runt eller hantering, starka kemikalier, butyl handskar fungera mycket bra. De är mycket ogenomtränglig för både gas och vätska, vilket gör dem mycket bra skyddshandskar för ett antal olika situationer, bland annat arbetar med syra. Medan de kan kosta mer än andra typer av handskar används runt farligt material, de kan vara väl värt pengarna.

Isolerade handskar, t. ex. sådana som används på vintern eller runt värmekällor för att förhindra brännskador, är också säkerheten handskar. Dessa skyddar mot extrema temperaturer, där kortvarig eller långvarig exponering kan orsaka betydande skada på hud och underliggande vävnad. Även en ugn vante kan betraktas som en typ av säkerhet handske.

Även skyddshandskar kan ge en klar fördel mot många typer av risker, är det fortfarande viktigt att följa alla säkerhetsriktlinjer. Handskar i regel som en sista försvarslinje, inte en licens att handla farligt. De kan ge en tillräcklig mängd av skydd i de flesta fall, men de kan inte helt skydda någon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.