Vilka olika typer av flexibla Duct?

En flexibel Trumman är en särskild typ av kanal används i en allmän VVS-system. En av fördelarna med den flexibla kanalen är att den kan installeras i trånga utrymmen, i vilken standard kanaler skulle kunna passa. Den kan också användas för att böja runt runda eller ovala delar av en byggnad struktur. Detta kan bidra till att skapa en optimal plats för kanalsystem, och göra användning av energi, mer effektiv, samtidigt försäkring luftkvaliteten i ett hem eller byggnad.

Den flexibla kanal kan tillverkas av många olika typer av material. Vissa är laminerade med aluminium, vilket anses vara en standardkvalitet ämne. Spring ståltråd helixes används ofta som material, och i allmänhet göra produkten flexibla och hållbara. Ibland polyeten fuktspärr surround kanalen för att hjälpa till med energisparande. Många flexibla ledningar inte kräver några verktyg för skärande och fastställande, som har potential att förenkla installationen.

Medellivslängden för en flexibel kanal kan variera. De flesta produkter är konstruerade för att hålla så länge som bostaden. Detta är ett bra alternativ, eftersom det innebär att kanalerna inte kommer att behöva ersättas. Allmänna förväntade livslängden varierar vanligen från tillverkare till tillverkare.

De flesta Trummorna är tillverkade för att uppfylla säkerhetskrav, t. ex. lagstiftning för luftkvalitet. Andra produkter framhålla att de är miljövänliga. Många tillverkare tillverkar flexibla ledningar som brinner men inte avger farliga gaser vid brand. Andra typer av produkter har testats för att vara motståndskraftigt mot brand.

Vissa flexibla ledningar kan skadas av ultraviolett ljus. De kan bli spröda eller ens gå sönder om placerade för nära belysningssystem. Vanligtvis en tillverkare kommer att tydligt ange på produktens förpackning, om flexibel kanal är känsliga för UV-ljus skada.

En flexibel kanal kan vara antingen isolerade eller uninuslated. Detta är en viktig skillnad, eftersom isolerade produkter kan bidra till att bevara energi och samtidigt bidra till att upprätthålla klara luften. Vissa trummorna är isolerade med material som glasfiber. Produkter som använder glasfiber isolering, dock inte 100% formaldehyd-fri, eftersom alla sådana isolering innehåller viss mängd formaldehyd.

Många flexibla trummorna är isolerade med antibakteriella material. Detta kan bidra till att förhindra bakterier och andra svampar från att växa inne i kanalen, vilket kan få negativa hälsoeffekter. Det finns också skillnader i hur flexibla kanaler packas för leverans till användarna. De flesta produkter kommer i en standard storlek på 10 meter. De får även förpackas i antingen kartonger eller polypåsar. Detta kan vara viktigt i de fall där flexibla ledningar måste transporteras och det finns en oro för brist på utrymme.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.