Vilka olika typer av elektriska motorer?

Det finns många olika typer och storlekar av elektriska motorer. Elektriska motorer finns överallt nu. Det finns troligen även några i den dator du använder för att läsa denna artikel. Fläktarna skiv-, och DVD eller CD-ROM-spelare använder alla elmotorer.

Elmotorer kan delas in i två typer: växelström (AC) elmotorer och likström (DC) elmotorer. En DC-elmotorn kommer inte att visas när de har AC aktuell, inte heller kommer en AC-motor drivs med likström. AC elmotorer är vidare indelade i fas och tre fas . Enfas AC elförsörjning är vad som normalt levereras i ett hem. Trefas elektrisk ström är vanligt endast tillgänglig i en fabriksinställning.

DC elmotorer är också delas upp i typer. Dessa inkluderar borste , borstlös och stepper motorer. Av dessa typer, borsta elmotorer är de absolut vanligaste. De är lätta att bygga och mycket kostnadseffektivt. Deras stora nackdelen är att de använder kolborstar för att överföra elektrisk ström till den roterande delen, och dessa penslar slitage med tiden och så småningom resultera i fel på elmotorn. DC borstlös motor eliminerar borstar, men är dyrare och kräver mycket mer komplicerad drivelektronik för att fungera.

En stegmotor är en speciell typ av motor med används främst i automationssystem. En stegmotor använder en speciell typ av konstruktion som gör att ett datoriserat kontrollsystem för att "steg" rotation av motorn. Detta är mycket viktigt vid styrning en robotarm. Till exempel när du vill flytta ett visst avstånd som leds av ett förfarande i ett program på datorn, en stegmotorn kan vara det bästa valet.

Elektriska motorer är vanligtvis dimensionerade hästkrafter. De vanligaste storlekarna är det som kallas fraktionerad hästkrafter motorer, dvs? hästkrafter eller? hästkrafter. Större motorer är vanligtvis bara finns i fabriker, där de kan variera i storlek till tusentals hästkrafter.

Elmotorer också komma med olika hastigheter. Hastigheten är oftast angiven som rotationer per minut (RPM) utan last tillstånd. Eftersom motorn laddas ner kommer hastigheten långsammare. Om elmotorn laddas alltför hårt, kommer motoraxeln stopp. Detta är känt som stallfart och bör undvikas.

Slutligen

, innan du beställer en elektrisk motor, bör du bestämma montering som du kräver, starta vridmoment, vilken typ av kapsling, och vilken typ av axeln produktionsvolym som krävs. Det finns många val i varje kategori. Förhoppningsvis behöver du bara ersätta en befintlig motor som har misslyckats och att försäljaren kan hjälpa dig att hitta en direkt ersättning. Annars anger korrekt elmotor kan vara en skrämmande uppgift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.