Vilka olika typer av VVS-verktyg?

HVAC-kort för uppvärmning, ventilation och luftkonditionering-kombinerar ett brett utbud av olika expertområden till en handeln. De verktyg som används för de delområden varierar, men vissa verktyg kan användas för mer än en specialiserad delmängd. VVS-verktyg som behövs för att göra ett jobb mestadels kan delas upp i fyra kategorier, på grundval av ansökan: allmänt, el, plåt och kyl. Varje verktyg hjälper utföra ett specifikt arbete som kan visa sig nödvändig för en VVS-projekt.

En lista med allmän VVS-verktyg ser ut som en samling för en liten tjänst garage. Inuti ett grundläggande verktyg väska ett normalt skulle finna skruvmejslar, mutter förare, låda och öppna nycklar, hylsnycklar, ett måttband, en mattkniv, polygrip, nål näsa tång, en liten skiftnyckel, en hammare och en uppsättning Allen skiftnycklar. En liten ficklampa kan läggas till listan som det är praktiskt för att se in i mörka hörn när de utför inspektioner. Även om de inte passar i verktygsväska, både förlängning och hopfällbara stegar kan komma till hands, liksom. Dessutom kan ett bra par overaller hjälpa till att hålla underkläder fri från skräp.

Elektriska HVAC verktyg är lite mer specialiserade. Som man kunde misstänka, de flesta av dessa artiklar som använts vid att arbeta med en mängd trådar i olika spårvidd. Verktyget väskan kunde innehålla diagonal avbitare kallas ofta "vallar," strippor tråd, BANVAKT s tänger, crimpers tråd, en tråd häftapparat, och en orm. Elektriska testverktyg innefattar vanligen en digital voltmeter, en strömtång, och en infraröd beröringsfri termometer.

VVS-verktyg för plåt service och installation utökar ställa ytterligare. Verktyg som behövs för denna typ av arbete vanligen krävs för både installation och reparationsarbeten. Unika verktyg omfattar höger-och vänsterhänta snips som antingen är raka eller vinklade, en tunnare hammare, falsning tång, crimpers, en offset kanal bår, en tigersåg och en häftapparat. Ett bra par grova handskar brukar rekommenderas vid hantering av plåt eftersom kanterna är vassa och lätt kan skära i huden. En säkerhet mask och skyddsglasögon ofta krävs vid skärning av plåt, också.

Kyla VVS-verktygen ingår poster som också omfattar VVS-delen av yrket. En grundläggande kyl-lista kan omfatta en bärbar oxy-acetylen ficklampa, köldmedium mätare, en fin kam, en inspektion spegel, vakuum mätare, ett köldmedium återhämtning maskin, en vakuumpump, en spole rengöring flaska, och en återhämtning maskin. VVS-verktyg kan omfatta rör fräsar av olika storlekar, skiftnycklar rör, bågfil och PVC fräsar pipa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.