Vilka olika typer av VVS Pipe?

två stora kategorier av plumping rör är av plast och metall. Plaströr omfatta polyvinylklorid (PVC), klorerade polyvinylalkohol klor (CPVC), PEX rör-och PolyPipe ®. Koppar, rostfritt stål och galvaniserat stål är alla typer av metall VVS-rör. Inte alla rören är så användbart eller effektiv som andra, och varje typ används för ett särskilt ändamål i avlopp.

PVC rör är en typ av plast VVS-rör i första hand används för att transportera stora påtryckningar vatten. Den finns i flera standardstorlekar, från? tum (1. 3 cm) till 4 inches (10,2 centimeter) i diameter. PVC rör görs endast för att hantera kallt vatten, eftersom varmt vatten gör att röret till varpen. Det är allmänt vit till färgen, men några sorter är grå.

CPVC är PVC-rör som har fått en extra klorering. Den levereras i en distinkt gul färg, och kan hantera både varmt och kallt vatten. CPVC är mer flexibelt med betydligt tunnare väggar än PVC rör, och har samma ytterdiameter som kopparrör, vilket ökar det antal av de användningsområden.

PEX rör, även känd som tvärbunden polyeten pipa, var först tillverkades på 1920-talet, men har blivit mer populärt på senare år. Det delar samma ytterdiameter som koppar, och kan användas för både varmt och kallt vatten. Har dock PEX rör en mycket högre värmebeständighet än de flesta andra VVS-rör, och används ofta i vattenbaserade uppvärmningssystem. Den levereras i en krämig vit färg, samt rött och blått som används för att beteckna varma och kalla rör respektive.

Det sista slags plast VVS-rör är PolyPipe ®, en tjock svart rör som används för transport mycket tryckvatten, vanligtvis till och från hemmet. Det används nästan uteslutande utomhus, och är normalt begravd under jord för att förhindra frysning. PolyPipe ® är extremt styv och sällan används för andra ändamål.

Koppar är den vanligaste typen av VVS-rör som används i hemmet, även om det är dyrare än plaströr. Koppar är särskilt beständiga och tål höga temperaturer. Kopparrör finns i tre olika storlekar-typ M, L och K. typ M har mycket tunna väggar, medan typ L är av medium tjocklek och typ K är den tjockaste av de tre.

rostfria stålrör är mindre vanliga än andra metallrör, eftersom det är dyrare och svårare att hitta. Den används främst i marina miljöer eftersom det tål saltvatten, vilket skulle tära på de flesta andra metallrör. Priset gör det mindre lämpligt för andra tillämpningar, eller i säkrare områden där ett kopparrör skulle fungera lika bra.

galvaniserade rör har använts i hemmen för år, typiskt att bära vatten i och ut ur huset. Den galvaniserade beläggningen förhindrar rost och ger ett grått utseende. Användning av dessa tunga rören har minskat, eftersom det ersätts av PEX rör, som är billigare och lika hållbara. Galvaniserade rör kommer vanligen i storlekar mellan? tum (1,3 cm) och 2 inches (5,1 cm) i diameter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.