Vilka är de viktigaste faktorerna i etanol Pris?

Etanol priser kan påverkas av ett antal olika faktorer. Detta bränsle är beroende av en jordbruksprodukt, vanligtvis majs eller socker, så att priset på dessa basvaror kan göra en enorm skillnad när det gäller att bestämma kostnaden för etanolbränslet. Andra faktorer som påverkar priset på etanol inkluderar produktionskostnader, transportkostnader, skatter eller avgifter och subventioner. Några av dessa skapa pristryck medan andra arbetar för att få ned priserna.

För att förstå den viktiga roll priserna på jordbruksråvaror spela i priset på etanol gas, hjälper det att veta vad som påverkar dessa råvarupriser. Odlingsförhållanden såsom sjukdomar, väder och markförhållanden har alla en betydande inverkan på priset. Lagen om tillgång och efterfrågan lär att om efterfrågan förblir densamma eller ökar, och krymper utbudet, går kostnaden upp. Därför, när villkoren minska skördarna, går priset upp. Under bättre år, kan etanol som faktiskt går ner.

Även om priset på dessa grundläggande byggstenarna i etanol är viktiga, de är inte så flyktigt som många kanske tror. Majs och socker är ofta köps på kontrakt därmed undvika vissa av de dagliga prisändringar som säkert kommer att hända. Därför kan etanol priserna fortfarande är relativt stabila även om det finns stora svängningar på varumarknaden. När nya kontrakt förhandlas fram, kan etanol priserna vara mer benägna att ändra på grund av uppdaterade råvarupriser.

En annan avgörande faktor för hur etanol priser är transportkostnader. Etanol skall transporteras i tankar på tåg och lastbilar eftersom det är så frätande. Det finns väldigt få rörledningar som är avsedda för ett sådant material. Därför har etanol en inneboende ökning av kostnaderna jämfört med vanlig bensin och olja.

Kostnaden för transport är något uppvägs av det faktum att, på många ställen, det finns subventioner och skattelättnader i stället för etanol. Sådana incitament finnas eftersom vissa regeringar vill uppmuntra etanol användas som en renare förbränning bränsle. Detta hjälper pressa etanol priser, om än på konstgjord väg.

Denna konstlade kontroll på priserna kan fungera åt båda hållen, dock. Tull och andra skatter på etanol är också konstgjorda pris influenser och hjälpa till att driva priset uppåt, särskilt när det gäller utrikes källor till etanol. Till exempel skulle brasiliansk etanol bli mycket billigare att köpa i USA, förutom att det finns en tariff på import. Detta gör att priset på brasiliansk etanol i nivå eller till och med dyrare än inhemska etanol. Detta kan inte vara till nytta för konsumenterna, men hjälper till att skydda den inhemska industrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.