Vilka är de olika typerna av Sander Tools?

Sander verktyg woodworking motordrivna verktyg som är utformade för släta ytor till en önskad färdigt skick. De finns i en rad storlekar, former och beskrivningar för att uppfylla olika slipning krav. Dessa verktyg kan delas in i fyra huvudkategorier: bandputsmaskiner, slipmaskiner disk, trumma Sanders, och vibrerande slipmaskiner.

bandslipen är den starkaste av slipen verktyg. Det fungerar genom att snabbt roterande en ögla av sandpapper, som rullas runt två rullar. Bandslip verktyg är väl lämpade för tunga slipning arbetstillfällen, i synnerhet när stora mängder främmande ytmaterial måste bort. Bältet Sander är ofta det bästa valet i inledningsskedet av stora arbeten som jämnade ut däck och trägolv.

Skivan Sander redskap är ofta mer mångsidig än bältet slipmaskin, vilket möjliggör mer manövrerbarhet och varierande grad av nötning. Disc slipmaskin verktyg fungerar genom att snabbt snurrande runda kuddar av sandpapper, som bifogas med hjälp av antingen en krok och kretslopp eller helt enkelt ett tryckkänsligt. Dessa sandpapper kuddar kan ersättas när de tjänat ut. Det finns två olika typer av verktyg disk Sander: Sanders pad och slumpmässiga omloppsbanor Sanders.

Dynan slipmaskin kan användas på olika trä ytor. Det är också kallas en finish slipmaskin eftersom det ofta används efter mer slipande bälte eller trumma Sander att släta ytan ner till en fin yta. Det finns fyra olika typer av verktyg pad Sander.

Varje typ av block Sander använder en annan slipning rörelse. Linjär Sanders användning och tillbaka streck längs med träfibrerna. Putsmaskiner verka i en cirkelrörelse. Dual rörelse Sanders kan användas med antingen rak linje eller omloppsbanor stroke. 3D-Sanders är försedda med tre roterande skivor som är utformade för att följa konturerna av arbetsytan.

slumpmässiga verktyget omloppsbana Sander, som också kallas en dubbel åtgärd slipmaskin, är en av de vanligaste och mest mångsidiga typer av Sanders tillgängliga. Verktyget har fått sitt namn från dess dubbla, slumpmässiga slipning talan, i vilken det sandpapper disken samtidigt spunnen samtidigt vara slumpmässigt flyttas i en oval slinga. Detta garanterar att ingen del av skivan färdas samma väg två gånger. Det skapar också en slät yta att till skillnad från pad slipmaskin är fritt från virvlar.

Vissa modeller av slipmaskin är utrustade med stoftavskiljare för en renare och hälsosammare arbetsmiljö. Dessa fungerar med hjälp av en vakuum effekt som suger damm i ett fastsittande påse eller behållare. Suger bort dammet också hjälper till att skapa en ännu mjukare finish, eftersom sandpapper inte hindras av ett lager av damm.

Den vibrerande slipmaskin fungerar genom att flytta en plan fot med sandpapper i kort, rygg-och-tillbaka strokes längs träfibrerna. Det är väl lämpad för sista slipningen och för mindre, intrikata slipning projekt. Våning modeller av vibrerande Sander är stora och tunga, men är ändå bättre kontroll och en jämnare yta än ett bälte eller trumma sander verktyg.

Trumman Sander är en kraftfull arbetshäst på en slipmaskin. Det t är att aggressivt bort en hel del yta material och är konstruerade för användning på stora områden som ett trägolv. Denna typ av slipmaskin verk genom att rotera en cylindrisk slipande yta. Trumman slipmaskin används med fram och tillbaka streck längs korn av trä. En vibrerande slipmaskin eller avslutande Sander krävs ofta att avsluta slipningen jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.