Vilka är de olika typerna av Chimney Tools?

Det finns ett antal skorsten verktyg tillgängliga för att hjälpa att rengöra en skorsten. Att hålla skorstenen ren är mycket viktigt eftersom en ansamling av kol-material, som kallas kreosot, kan ansamlas på innerväggar. Vid extremt höga temperaturer, detta bygger upp kan antända, vilket resulterar i en skorstensbrand. För att förhindra detta, en mängd olika penslar och andra verktyg används.

En rök-borste är en av de vanligaste skorstenen verktyg för borttagning av kreosot insättningar. De kan vara tillverkade av rostfritt stål, olja härdat stål eller termoplast, som polypropen. De kan vara ovala eller rektangulära, och kan också hittas i olika storlekar och längder.

Polypropen penslar har mjukare borst än någon annan skorsten verktyg och kan användas på flera olika typer av skorstenar. Den mjuk borste kommer inte att skrapa insidan av en metall skorsten, och är mindre risk att skada en skorsten liner. Den tunna borst erbjuder god flexibilitet, men är mindre effektiva på skrapning än en stålborste.

Stålborstar ofta mer effektiva än plast för att skrapa av innerväggar. Dessa borstar kan vara rund eller platt, även om platt pensel blir det vanligare bland skorstenen verktyg eftersom det är bättre på att skrapa mot väggen. Wire hand borstar skorsten verktyg som kan användas för olika uppgifter. De kan användas för att rengöra skorstenen mössor, rökkammaren och brännkammaren. De kan också användas för rengöring aska och sot från den öppna spisen.

Skorsten stavar används för att driva borstar genom skorstenen. De fäster vid de borstar, och flera stavar kan anslutas för att ge längd nödvändigt. Olika stavar kan användas för olika uppgifter.

Om skrapa kreosot, skulle en rotting spö vara till mest nytta eftersom det är mycket starkt och segt. Polypropylen spön är flexibla, men tål inte långvarig användning. Glasfiber stavar är mest populära, eftersom de kommer i en mängd olika grader av flexibilitet.

En annan nyttig skorstenen rengöring verktyg är den roterande stålvajern verktyg. Den är ansluten till en speciell metall stav som är kopplad till en borrmaskin. När den slås på, snurrar kabeln inuti skorstenen, bryta upp alla avlagringar. Detta är mycket effektivt för rengöring några av de tyngre avlagringar av kreosot som kan finnas.

Kemikalier kan användas som tillägg till skorstenen verktyg men är i allmänhet avsedda att användas efter det att skorstenen har städats. Det finns några produkter tillgängliga som kan användas till att undanröja härdad kreosot. De flesta tillverkare rekommenderar låta produkten torka i tre till fem dagar före scarping. När en kemikalie används, rekommenderas att alla tillverkarens anvisningar följas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.