Vilka är de olika typerna av Beam Design?

byggteknik, balk analys är avgörande för att bygga säkerhet. Det finns många olika typer av balk design att välja bland. Det kan ibland vara en utmaning även för den mest erfarna tekniker för att besluta om den bästa balk för varje arkitektonisk struktur. Beam val måste ge den mest strukturell integritet möjligt. Olika former, storlekar, tekniker och material stödja olika strukturella belastningar. I-balk, flitch, cantilever och höft är några av de vanligaste typerna av balk design.

höft typ av balk används mest i byggandet av bostäder tak. Hip balkar stödja den vinklade strålen används i många utföranden hus tak. Höften balk syftar till att stödja en triangulära belastning, till exempel som en sluttande eller lutande tak ram.

Cantilever balkar används för att hänga strukturer såsom balkonger. Det mesta av vikten är fördelad på den grunden balkar. Detta viktfördelningen tillåter en byggnad förlängning såsom en balkong som säkert stödjas. Cantilever balkar är också ibland kallas en slut belastning balk eftersom belastningarna alltid stött huvudsakligen på ena sidan. Vissa broar är utformade med fribärande balkar i deras konstruktion.

Flitch typer beam konstruktion är tillverkade av skikt av trä och stål, eftersom de är avsedda att vara stark och lätt. Eftersom flitch balkar inte är tillverkade av massivt stål, de är billigare än ren metall sorter. En flitch balk typ används för att spika på plats på träkonstruktioner för att ge extra stöd. Pure stålbalkar kan inte spikas på trä, så fitch balkar har en klar fördel jämfört med fast metall på trä fasader. Flitch balkar är utformade för att motstå vertikala belastningar.

I-balkar är den absolut vanligaste typen av balk konstruktion som används vid konstruktion, de är kända som universella strålen . I-balkar är kolumner som är raka i formen. De kan ordnas i olika stöd mönster, som kan bilda L, W, H-och V former, bland annat. Rundade I-balkar kallade C-kanaler kan också användas i vissa tillämpningar specialitet konstruktion. I-balkar kan användas för att skapa långa spännvidder stöd i golv, väggar och tak.

Beam design mjukvara är ett analytiskt verktyg som används för att hjälpa till med val av lämpliga balkar för en viss struktur. En balk miniräknare avgör vilken belastning balkar av en viss form och storlek kommer att stödja. Det material och byggteknik information matas in innan de beräknas genom att strålen designprogrammet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.