Vad kan göras för att minska CO2-utsläppen?

Runt om i världen människor skapar enorma mängder koldioxid 2 , som många forskare anser vara en viktig faktor i den globala uppvärmningen. Producera energi för att driva de många produkter och processer människor använder dagligen använder stora mängder koldioxid 2 . Fossila bränslen förbränns för att generera värme och energi för de flesta byggnader, och denna brännande släpper mycket CO 2 i atmosfären. Om forskarna är riktiga människor minska koldioxidutsläppen 2 utsläpp på något sätt att de kan för att bromsa eller vända denna process som skulle kunna orsaka omfattande global uppvärmning. Det finns många saker som folk kan göra i sina hem, på vägen och ut i världen för att minska CO 2 -utsläpp och arbeta mot en bättre och renare miljö.

Människor kan ta många steg på hemmaplan för att minska energiförbrukningen och därmed att minska koldioxidutsläppen 2 -utsläpp. Ett enkelt steg är att byta ut enkla glödlampor med kompakta lysrörslampor (CFL). Integrerade använder cirka 60% mindre energi än en vanlig glödlampa. Beroende på användning, kan detta lika flera hundra pounds av koldioxid 2 släpps ut i atmosfären varje år. Ett annat enkelt sätt att minska energiförbrukning och CO 2 utsläppen på hemmaplan är att dra ur oanvända elektronik, när de lägger energi även när avstängd och inte används.

Även byta en kost kan minska koldioxidutsläppen 2 -utsläpp. Att köpa mat lokalt är bättre än att köpa mat som har rest hundratals eller tusentals miles, som en stor del av CO 2 släpps under transporten. Färskvaror är bättre än frysta livsmedel eftersom det tar mycket energi och därmed en stor del av CO 2 för att hålla livsmedel frysas. Det är också bra att undvika livsmedel med alltför stora förpackningar, som sådana förpackningar blir skräp som leder till mer koldioxid 2 i atmosfären när den kasseras.

Bilar, lastbilar, flygplan och andra motordrivna fordon står för en betydande andel av CO 2 i atmosfären. Det finns många sätt att minska koldioxidutsläppen 2 utsläpp som kan spara pengar och atmosfären. Samåkning eller med kollektivtrafik minskar på antalet bilar på vägarna och därmed på mängden CO 2 som finner sin väg ut i atmosfären. När en behöver resa bara en kort sträcka, kan han komma i form, spara pengar och bidra till stämningen genom att gå eller cykla istället för att köra. Vid körning är nödvändig kan en se till att hans bil är väl avstämd eftersom detta förbättrar energieffektiviteten och gas körsträcka.

Det tar mer än en person för att minska CO 2 utsläppen. De som verkligen brinner för att göra detta kan arbeta för att öka medvetenheten om energisparande metoder. De kan också skriva till kongressledamöter och rösta för dem som har särskilt gröna agendor. De i chefspositioner kan uppmuntra anställda att använda mindre energi på arbetsplatsen. Alla dessa har potential att kraftigt minska koldioxidutsläppen 2 -utsläpp och, förhoppningsvis, bromsa den globala uppvärmningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.